BeogradLazarevacVesti

Ministar privrede Slobodan Cvetković posetio opštinu Lazarevac

Ministar privrede Slobodan Cvetković bio je u radnoj poseti gradu Valjevu i opštini Lazarevac. Nakon obilaska kompanije „Urban technics“  u Valjevu, ministar Cvetković sastao se sa predsednikom GO Lazarevac Bojanom Stevićem u zgradi uprave i razgovarao o potencijalnim ulaganjima u radne zone i nove investicije. Ministar se sastao i sa privrednicima iz opštine Lazarevac.

Ministar privrede Slobodan Cvetković bio je u radnoj poseti GO Lazarevac a tema sastanka sa predsednikom opštine odnosila se na privredne zone na teritoriji opštine. Predsednik opštine Bojan Stević napomenuo je da GO Lazarevac ima dve radne zone, Zonu 1 kod marketa Dis ukupne površine 78 hektara i Zonu 2 u Mesnoj zajednici Vreoci ka Crljenima površine 150 hektara. Želimo da se zajednički potrudimo i da uredimo jednu od te dve zone kako bi omogućili da nove investicije dođu u naš grad, rekao je Stević. Zamolio je ministra da se u što skorijem vremenu završi i Gradski park površine 11 hektara.

Ministar privrede Slobodan Cvetković rekao je da od kada je na čelu ovog ministarstva obilazi sve gradove i opštine kako bi razgovarao sa predstavnicima lokalnih samouprava i privrednicima, a sve u cilju da se unaprede potencijali opština i gradova. U Lazarevcu imamo dve industrijske zone koje delom imaju nerešene imovinsko-pravne odnose i to nije naš deo posla. Naš deo posla je da uredimo pristupne saobraćajnice i neophodnu infrastrukturu, kaže ministar Cvetković.

Ministar je pozvao i preduzetnike da konkurišu na sve projekte koje samo ministarstvo sprovodi.

Nakon sastanka sa predstavnicima opštine, ministar Cvetković razgovarao je i sa privrednicima koji posluju na teritoriji GO Lazarevac.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA