BeogradLazarevacVesti

Staroplaninska ulica u Čibutkovici pod asfaltom

Staroplaninska ulica u dužini od 500 metara asfaltirana je u Mesnoj zajednici Čibutkovica. U prethodnom periodu u ovom delu lazarevačke opštine asfaltirano je nekoliko saobraćajnica a u planu je da naredne godine u ovoj mesnoj zajednici bude asfaltirano preko dva kilometara puteva. Svakako najvažnija investicija u ovoj mesnoj zajednici je izgradnja vodovodne mreže a uskoro nas očekuje i raspisivanje javne nabavke za rekonstrukciju matične škole u Dudovici, rekao je prilikom obilaska radova predsednik opštine Bojan Stević.

U proteklom periodu, već je ostvaren značajan napredak u asfaltiranju nekoliko ključnih saobraćajnica u mesnoj zajednici Čibutkovica a plan za narednu godinu obuhvata asfaltiranje preko dva kilometara puteva, čime će se dodatno proširiti mreža puteva i olakšati povezanost različitih delova opštine. Predsednik opštine, Bojan Stević, tokom obilaska radova istakao je važnost ovih projekata za lokalnu zajednicu. On je naglasio da su ulaganja u infrastrukturu od suštinskog značaja za podizanje kvaliteta života građana i stvaranje uslova za održiv razvoj opštine.

Jedna od najznačajnijih investicija jeste izgradnja vodovodne mreže. Ova infrastrukturna unapređenja ne samo da će zadovoljiti osnovne potrebe građana za pijaćom vodom već će doprineti i razvoju zajednice u celini.

U najavi budućih projekata, istaknuto je da se uskoro očekuje raspisivanje javne nabavke za rekonstrukciju matične škole u Dudovici. Ova investicija imaće direktni uticaj na obrazovni sistem u zajednici, pružajući deci modernije i bezbednije okruženje za učenje.

Ovi projekti predstavljaju zmačajan korak lokalne samouprave da unapredi život svojih građana kroz poboljšanje infrastrukture, pružajući im osnovne uslove za bezbedan, udoban i prosperitetan život. Predsednik opštine najavio je nastavak radova u opštini, sve dok to vremenski uslovi dozvole.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA