BeogradLazarevacVesti

Mistični svet sova, nova kreativna radionica Dušana Rajšića i malih umetnika

U današnjem svetu koji je sve više okrenut tehnologiji i digitalnom sadržaju, kreativne radionice poput one koje sa decom organizuje Dušan Rajšič, akademski vajar, predstavljaju dragocenu priliku za decu da se povežu sa stvaralaštvom, prirodom i recikliranim materijalom. Radionica na temu sova, koja je održana u Modernoj galeriji predstavljala je ne samo priliku za kreativno izražavanje, već i za sticanje važnih znanja i veština.

Dušan Rajšić i mali umetnici

Učestvovanje dece na ovakvim radionicama ima nekoliko ključnih prednosti. Deca imaju priliku da se izraze na jedinstven način, koristeći svoju maštu i kreativnost. Kroz rad sa recikliranim materijalima, oni nauče da pridaju vrednost stvarima koje su možda nekad bile odbačene, te razvijaju osećaj odgovornosti prema okruženju. Osim toga, ovakve radionice podstiču razvoj motoričkih veština kroz rukovanje različitim materijalima i alatima, kaže Dušan Rajšić koji godinama unazad organizuje druženja sa mališanima na različite teme.

Tematske radionice poput ove o sovama omogućavaju deci da prošire svoje horizonte i saznaju više o prirodi i svetu oko sebe. Kroz proces stvaranja i istraživanja, deca su imala priliku da se upoznaju sa životom sova, njihovim navikama i ulozi u ekosistemu. Ovaj tip znanja ne samo da doprinosi njihovom obrazovanju, već podstiče radoznalost i želju za daljim istraživanjem.

Kroz kreativnost, edukaciju i druženje, deca se razvijaju kao celovite ličnosti, spremne da se suoče sa izazovima i iskoriste prilike koje život pruža. Važno je podržavati i promovisati ovakve inicijative kako bi deca imala priliku da rastu i razvijaju se, ali i zabavljaju kroz igru i rad sa umetnikom.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA