BeogradLazarevacVesti

Najbolji basketaši Srbije i regiona u nedelju u Lazarevcu

Uz podršku Kancelarije i Saveta za mlade GO Lazarevac, 3×3 FIBA karavan sedmu godinu za redom dolazi u naš grad. Ove godine preko 15 ekipa iz zemlje i inostranstva uzeće učešće na turniru ali i juniorska reprezentacija Srbije, kojoj će ovo biti poslednja provera forme pred put na svetsko prvenstvo. Turnir se igra u nedelju 20. avgusta od 12 časova na platou ispred Rudarske česme. Obezbeđen je i bogat nagradni fond za prva tri mesta.

3x3

Karavan 3×3 ove nedelje posetiće Lazarevac. Naš grad sedmu godinu domaćin je takmičenja koje okuplja najbolje basketaše kako iz naše zemlje tako i inostranstva. Lazarevac je ovaj turnir prepoznao kao priliku da promoviše sport ali i druge turističke potencijale, pa je i ideja da svake godine turnir bude organizovan na drugoj lokaciji. Ove godine 3×3 se održava u samom centru grada, kaže Uroš Stolić iz Saveta za mlade i dodaje da se već 15 ekipa prijavilo za ovaj turnir.

turnir 3x3

Na ovogodišnjem turniru učestvuje i juniorska reprezentacija Srbije koja se priprema za odlazak na Svetsko prvenstvo koje će biti održano u Debrecinu od  30. avgusta do 03. septembra. Obezbeđen je i bogat nagradni fond a prvoplasirana ekipa kući će otići sa 100 hiljada dinara. Drugoplasirani će osvojiti opremu Košarkaškog saveza Srbije i 20 hiljada dinara a trećeplasirani opremu.

Prijave za učešće na turniru traju do subote 19. avgusta. Ova manifestacija neguje bogatu košarkašku tradiciju Srbije, zemlje koja je dala svetu mnoge legende ovog sporta. Turnir takođe pruža priliku za međunarodno prijateljstvo, spajajući igrače i ljubitelje košarke iz različitih delova sveta.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA