KulturaLazarevacVesti

Moderna galerija raspisala konkurs za izlagačku sezonu 2022. godine

Moderna galerija Centra za kulturu Lazarevac raspisala je konkurs za samostalne, autorske i grupne izložbe, kao i umetničke projekte za izlagačku sezonu 2022. godine. Prijave za konkurs sa dokumentacijom potrebno je poslati najkasnije do 30. juna ove godine. Prijava treba da sadrži opšte podatke o autoru, koncept izložbe, fotografije radova koji bi bili izloženi. Potrebno je dostaviti i biografiju autora, tehničku specifikaciju i ukoliko je potrebno, linkove za dodatne zvučne, video i internet prezentacije, izjavila je za Gem kustos Moderne galerije Dara Stanojević.

Moderna galerija

Moderna galerija Centra za kulturu Lazarevac kao i svake godine u aprilu mesecu raspisuje konkurs za izlagačku sezonu za narednu godinu. Uslovi konkursa se nisu menjali ni ove godine, a poželjno je da prijave budu u elektronskom formatu. Konkurs traje do 30. juna, izjavila je za Gem kustos Modene galerije Dara Stanojević.

Dara Stanojević
Dara Stanojević

Lazarevac ima veliki broj mladih umetnika, a svake godine svoje radove pred domaćom publikom predstavi bar neko od njih.

Pandemija koronaviruisa već duže od godinu dana je prisutna u našoj zemlji. Za to vreme većina kulturnih dešavanja je organizovana onlajn, ali se od događaja nije odustalo.

Moderna galerija u Lazarevcu, arhiva

Lazarevačka publika, koja je željna kulturnih dešavanja, imaće priliku da tokom ovog proleća vidi nekoliko zanimljivih izložbi, najavila je Dara Stanojević.

U lazarevačkoj Modernoj galeriji, podsetila je Dara Stanojević, publika može, uz poštovanje epidemioloških mera, da pogleda izložbu crteža umetnice Jelene Terzić Šalinić. Ova postavka je aktuelna do 16. aprila.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA