BeogradLazarevacVesti

OŠ “Dule Karaklajić“ u susret probnom završnom ispitu osmaka

Kraj i ove školske godine proći će u znaku pandemije. Učenici viših razreda osnovne škole od 15. marta nastavu prate onlajn. Poseban izazov biće realizacija probnog i završnog ispita za osmake. Probni završni ispit je planiran za 9. i 10. april. Kako je za RTV GEM rekao pomoćnik direktora OŠ “Dule Karaklajić“ Radiša Filipović, pripreme za “malu maturu“ su uveliko u toku uprkos svim ograničenjima zbog poštovanja epidemioloških mera.

OŠ DUle 1Godina pandemije donela je drugačiju školsku godinu. Pomoćnik direktora OŠ „Dule Karaklajić“  , Radiša Filipović, ističe da je glavni problem izvođenja online nastave internet mreža kojoj nemaju pristup svi učenici. Filipović je podsetio i da je sekretarijat za obrazovanje najavio realizaciju nabavke tablete za učenike nižih razreda. Obrazovni proces, koji ide u korak sa zahtevima prosvetnih radnika ali i interesovanjima učenika podrazumeva i digitalizaciju.

završni 1
Škole se  pripremaju za završni ispit koji će se održati krajem ove nedelje. Radiša Filipović podseća da su pripreme osmaka za završi ispit u toku. Ispit će se, za razliku od prethodnih godina, održati u učionicama,  u grupama do 15.  učenika, u skladu sa svim važećim merama prevencije.

završni 2Prema prosvetnom kalendaru probni završni ispit za sve osmake bio je planiran za kraj marta. Zbog pogoršanja epidemiološke situacije odložen je za 9. i 10. april. To će biti prilika za osmake da provere do sad stečeno znanje iz srpskog jezika, matematike i još pet predmeta koji su obuhvaćeni kombinovanim testom.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA