BeogradLazarevacVesti

Nagrađeni heroji-dobrovoljni davaoci koji su krv dali i preko 100 puta

Crveni krst Lazarevac organizovao je svečanu dodelu priznanja višestrukim davaocima krvi za 50, 75 i 100 davanja povodom Svetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi. Priznanja su uručena u Centru za kulturu Lazarevac a ovo je bila prilika da se Crveni krst zahvali svojim dobrovoljnim davaocima zbog kojih je opština Lazarevac jedna od najhumanijih u Srbiji. Plakete su uručene i učenicima četvrtog razreda OŠ „Dule Karaklajić“ koji su  osvojili drugo mesto na literarnom konkursu Crvenog krsta.

uručena priznanja dobrovoljnim davaocima

Zahvaljujući humanim i nesebičnim davaocima krvi, opština Lazarevac i ove godine dobila je priznanje za jednu od najhumanijih u Srbiji. Ovi ljudi heroji su današnjice a zahvaljujući tome što su redovni davaoci, koji po tri puta godišnje daju krv, spašeni su mnogi životi. U želji da im odaju zahvalnost, predstavnici Crvenog krsta Lazarevac organizovali su prigodnu svečanost i uručili im priznanja.

Slobodan Petronijević krv je dao 114 puta. Već 38 godina redovni je davalac krvi i krvne plazme i napominje da je zadovoljstvo veliko kada znate da ste pomoć pružili nekome kome je preko potrebna i da ste nesvesni toga nekome spasili život.

Slobodan Petronijević
Slobodan Petronijević

Plakete i priznanja dobili su i učenici OŠ „Dule Karaklajić“ koji su osvojili drugo mesto na literarnom konkursu „Krv život znači“.

Učenici Dulove škole

Svetski dan dobrovoljnih davalaca krvi obeležava se sa ciljem da se podigne globalna svest o potrebi bezbedne krvi i krvnih proizvoda za transfuziju i o ključnom doprinosu dobrovoljnih, neplaćenih, davalaca krvi nacionalnim zdravstvenim sistemima.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA