BeogradLazarevacVesti

Nagrađeni najverniji čitaoci u biblioteci „Dimitrije Tucović“

Krajem godine Biblioteka „Dimitrije Tucović“ Lazarevac tradicionalno na priogodnoj svečanosti nagradila je najvernije čitaoce u 2023. godini. Nagrađeni su čitaoci sa dečijeg i odeljenja za odrasle, nezaposleni, penzioneri i najverniji čitaoci iz organaka biblioteke u Stepojevcu i Velikim Crljenima.

Nagrađeni čitaoci

U duhu tradicije i ljubavi prema knjigama, Biblioteka „Dimitrije Tucović“ Lazarevac organizovala je svečanu manifestaciju na kojoj su bili nagrađeni najverniji čitaoci u 2023. godini. Ova divna prilika okupila je zaljubljenike u pisanu reč a svečanost je počela toplim rečima dobrodošlice direktorke biblioteke Jasmine Ivanković, ističući važnost čitanja u obogaćivanju života svakog pojedinca i doprinosu zajednici.

Primetan je broj čitalaca mlađe populacije ali i starijih koji su naši veri korisnici preko deset godina, kaže Dragana Marinković, bibliotekar ove ustanove. Ovi pokloni samo su mali znak zahvalnosti za predanost čitanju i podršku bibliotečkim aktivnostima, kaže Marinkovićeva.

Biblioteka nagrađeni čitaoci

Biblioteka „Dimitrije Tucović“ može da se pohvali da se svi novi naslovi mogu pronaći u ovoj ustanovi kulture a neke od knjiga koje u novoj godini treba obavezno da pročitate preporučila je bibliotekarka Dragana Marinković.

Ova svečanost nije samo prilika za nagradu najvernijih čitalaca već i za okupljanje zajednice koja deli ljubav prema knjigama. Biblioteka „Dimitrije Tucović“ Lazarevac i dalje će nastaviti s raznovrsnim programima i aktivnostima kako bi podržala čitanje i stvarala još snažniju povezanost između sugrađana. Nagrade čitaocima uručio je Deda Mraz a svečanu atmosferu upotpunio je i nastup Andrijane Pejić i Zorane Jelić, studentkinja druge godine Akedemije umetnosti u Novom Sadu, na odseku violina.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA