BeogradLazarevacVesti

Najava dečijeg festivala „Kolubarsko srce“ u Mirosaljcima

Prvi dečiji festival folklora „Kolubarsko srce“ biće održan u subotu 15. septembra na stadionu Fudbalskog kluba „Polet“ u Mirosaljcima. Organizator manifestacije je Ansambl narodnih igara i pesama „Kolubarsko kolo“ Mirosaljci, a pored domaćina učešće će uzeti oko 10 kulturno umetničkih društava iz više gradova Srbije.

U planu organizatora je da festival postane tradicionalan i da iz godine u godinu okupi što veći broj mališana. Manifestaciju je podržala Gradska opština Lazarevac, Turistička organizacija i Mesna zajednica Mirosaljci. Festival folklora počinje u 17 časova a ulaz je slobodan.

Ansambl narodnih igara i pesama postoji nešto manje od 4 meseca i već je okupio veliki broj dece koja su želela da nastave tradiciju očuvanja srpskih narodnih igara i da nauče što veći broj koreografija. Iako je u pitanju mlad ansambl, „Kolubarsko kolo“ je uspeo da privuče veliki broj mališana ali i drugih kulturno umetničkih društava koji će gostovati na prvom festivalu „Kolubarsko srce“. Na stadionu „Polet“ nastupiće pored organizatora i folkloraši iz Kraljeva, Niša, Subotice, Soko Banje i drugih gradova naš zemlje.

Ansambl „Kolubarsko kolo“ ima podršku meštana Mirosaljaca, Mesne zajednice i samih roditelja, a u budućnosti u planu je i rešavanje pitanja prostorija kako bi se probe što češće i kvalitetnije održavale. Da bi rad jednog ansambla bio upotpunjen i na zavidnom nivou, potrebno je ulagati i u nabavku narodnih nošnji za sve igrače.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA