BeogradLazarevacVesti

Novi robot za varenje bagera u pogonu “Kolubara Metala“

U pogonima “Kolubara Metala“ nabavljen je i uspešno testiran robot vrednosti 24 miliona dinara kojim je omogućen efikasniji i precizniji rad na zavarivanju bagerskih kašika. Istovremeno u ovoj fabrici u funkciji je i presa za precizno savijanje lima, jedina tog tipa u Srbiji. Obišavši sa saradnicima “Kolubara Metal“ v.d. direktora  JP EPS Milorad Grčić je istakako da ovo preduzeće koje je bilo pripremljeno za privatizaciju, sada u okviru EPS –a postaje lider u regionu i naglasio da će najkasnije za pet godina ovaj gigant moći samostalno da napravi i izvrši montažu rotornog bagera.

Milorad-Grčić

Nabavkom robota vrednog 24 miliona dinara koji za čak sedam ili osam puta smanjuje brzinu varenja papuča na bageru uz zagarantovan kvalitet obavljenog posla, nastavljen je proces modernizacije “Kolubara Metala“ pogona koji je spašen od privatizacije a sada zauzima lidersku poziciju na Balkanu u ovoj oblasti. Proizvodne hale ovog preduzeća obišao je v.d. direktora JP EPS Milorad Grčić sa saradnicima i istakao značaj investicija u njegovu opremu i modernizaciju.

“Kolubara Metal“ je trenutno jedini pogon u Srbiji koji poseduje presu za savijanje profila debljine 50 milimetara.

Robot

Cilj je da se modernizacijom u narednih pet godina stvore uslovi da “Kolubara Metal“  samo uz pomoć svojih resursa izgradi kompletan rotorni bager.

Zahvaljujući konceptu razvoja, u roku od najviše pet godina “Kolubara Metal “ će zasijati novim sjajem istakao je Grčić i naglasio da modernizacija ovog pogona tek počinje.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA