BeogradLazarevacVesti

Raspisan Javni poziv za sufinansiranje mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova u Lazarevcu

Ministarstvo rudarstva i energetike i ove godine sprovodi Projekat „Čista energija i energetska efikasnost za građane u Srbiji“ koji se finansira iz sredstava Međunarodne banke za obnovu i razvoj. Među 131 lokalnom samoupravom, čiji građani će imati mogućnost da koriste pogodnosti ovog projekta, nalazi se i opština Lazarevac. Cilj projekta je da se poveća stepen energetske efikasnosti, dostupnost i pristupačnost efikasnijoj energiji za domaćinstva, mogućnost uspostavljanja održivog grejanja i ugradnju krovnih solarnih fotonaponskih panela u domaćinstvima u Srbiji. Opština Lazarevac raspisala je 21. septembra Javni poziv za sufinansiranje mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova za ovu godinu. Javni poziv će trajati do utroška sredstava, a najduže do 31.12.2023. godine.

Javni poziv za sanaciju stolarije

Ministarstvo rudarstva i energetike ove godine opredelilo je 45 miliona evra za realizaciju ovog projekta, koji će trajati sve do 2027. godine ili do utroška planiranih sredstava, kaže Đorđe Maksimović, koordinator projekta.

Đorđe Maksimović
Đorđe Maksimović

Ove godine zainteresovani građani mogu konkurisati na subvencije za deset mera. Među njima je svakako najpopularnija zamena stolarije i ugradnja grejanja.

Maksimalni udeo bespovratnih sredstava za pojedinačne mere je do 50 odsto ukupne vrednosti projekta. Za razliku od prošle godine, predviđena su tri paketa mera: osnovni, standardni i napredni.

Pravo učešća na Javnom pozivu imaju krajnji korisnici koji stanuju u objektima i ispunjavaju sledeće uslove: da je objekat legalno izgrađen, da je podnosilac prijave vlasnik objekta ili korisnik objekta sa prijavom boravka na adresi i priloženom pisanom saglasnosti vlasnika objekta, kao i da se u objektu stanuje tokom cele godine. GO Lazarevac će vršiti prenos sredstava isključivo privrednim subjektima, a ne domaćinstvima i to tek po završetku svih radova na objektu za koji se konkurisalo.

Za sve dodatne informacije i obaveštenja u vezi Javnog poziva, zainteresovani građani se mogu obratiti na kontakt telefon 8123-860 i 6960-223, kao i na sajtu opštine gde je objavljen poziv i gde se nalazi sva neophodna dokumentacija.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA