Prioritet JPKP “Lazarevac” – Redovne zarade i smanjenje dugovanja

Tokom januara zaposlenima u JPKP “Lazarevac” isplaćeno je tri plate, a cilj je da se na ovaj način izmire sve obaveze preduzeća prema zaposlenima, odnosno isplate zaostale zarade. Kako je rekao direktor ovog preduzeća Ivan Milić plate zaposlenima tokom januara su isplaćene iz realnih prihoda i tako će biti i u narednom periodu. U skladu sa dogovorom koji je JPKP “Lazarevac” sklopilo sa EPS snabdevanjem, isplaćeno je i 6 miliona dinara na ime tekućih dugovanja za utrošenu električnu energiju, dok se očekuje i dogovor o reprogramu duga iz prethodnih godina, za koji je neophodna podrška lokalne samouprave.

Redovna isplata zarada, kao i isplata svih zaostalih plata cilj je rukovodstva JPKP “Lazarevac”, koje je čineći prvi korak u tom smeru u januaru zaposlenima isplatilo tri primanja. Ono što je za ekonomsku stabilnost ovog preduzeća još značajnije je da su sredstva za ovu namenu po rečima direktora Ivana Milića iz realnih izvora.

Ivan-Milić,-v.d.-direktora-JPKP-Lazarevac

Isplata dugovanja za električnu energiju teče u skladu sa dogovorom koji je postignut između JPKP “Lazarevac” i JP EPS snabdevanje, ali je neophodna podrška gradskih i opštinskih vlasti kako bi se postigao dogovor o planu rebalansa dugovanja iz prethodnih godina.

Kako bi JPKP “Lazarevac” postao moderan servis građana, formiran je i novi tim čiji je zadatak unapređenje komunalnih usluga. Cilj je da naš grad bude čistiji i lepši, ali i edukacija najmlađih lazarevčana.

komunalno

Pokazujući svoju društvenu i socijalnu odgovornost JPKP “Lazarevac” organizovaće akciju koja će imati za cilj da se svi zaposleni, posebno oni iz administracije okupe tokom subote i ličnim primerom kroz čišćenje grada podstaknu druga javna preduzeća i privredne subjekte da organizuju slične akcije sa ciljem uređenja grada.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA