Nastavljeni radovi na sanaciji kvara magistralnog cevovoda u Ćelijama

Sanacija kvara na magistralnom cevovodu FI 500 u Ćelijama ušla je u drugu fazu. Zaposleni u Javnom preduzeću za komunalnu privredu „Lazarevac“ otkrili su da se gubi određena količina vode, pa je detaljnom analizom utvrđeno da je došlo do pucanja ventila FI 500 u Ćelijama. Prema rečima upravnika Vodovoda Aleksandra Arsenovića tokom druge faze sanacije kvara zaposleni će vodu koja dolazi sa postrojenja Nepričava usmeriti na rezervni vod, čime bi ovaj veliki kvar bio izolovan.

Magistralni cevovod FI 500 u Ćelijama

Radovi na sanaciji kvara na magistralnom cevovodu FI 500 u Ćelijama ušli su u drugu, izuzetno važnu fazu. Upravnik Vodovoda Aleksandar Arsenović je izjavio da postoje glavni i rezervni vod, da je došlo do kvara na glavnom, pa su u toku kompleksni radovi da se voda preusmeri na ovaj rezervni.

Aleksandar Arsenović
Aleksandar Arsenović

Građani Lazarevca trenutno imaju vodu, a na postrojenje za sada dolazi samo voda sa izvorišta Peštan, dok je iz Nepričave nedostupna zbog pomenutih radova.

Sanacija kvara u Ćelijama

Šahta i ventil urađeni su davne 1977. godine po tadašnjim standardima, pa je to jedan od razloga što su radovi koji se izvode veoma kompleksni, zaključio je Arsenović.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA