Nenad Džajević: Lazarevac i Lajkovac zajedno rešavaju problem vodosnabdevanja

Saradnja opština Lajkovac i Lazarevac u 2019. bila je zadovoljavajuća i kada je reč o vodosnabdevanju, a brojni problemi u međusobnim odnosima između lazarevačkog i lajkovačkog komunalnog preduzeća su prevaziđeni. Džajević je istakao da glavni problem ipak ostaje a to je nedostatak kapaciteta izvorišta Nepričava i Peštan. Obe opštine su angažovane i na realizaciji regionalnog projekta regionalnog sistema ”Stubo Rovni” kojim će dugoročno biti rešen problem vodosnabdevanja.

Brojni problemi vezani za gubitke na mreži, dugovanja i neovlašćenu potrošnju koji su godinama pratili poslovanja i lajkovačkog i lazarevačkog komunalnog preduzeća u 2019. godini su prevaziđeni, rekao je zamenik predsednika opštine Lajkovac Nenad Džajević.

Odlična je saradnja između dva direktora, tako da tu nemamo više primedbi. Pokušavamo da rešimo problem koji postoji duži period a to je kapaciteti izvorišta u Nepričavi -dodao je Džajević.

Džajević je naveo da je od strateškog značaja za obe opštine realizacija projekta izgradnje vodovodnog sistema ”Stubo Rovni”.

JP ''Stubo Rovni''

Država se dosta uključila, ona je i finansirala projektovanje magistralnih vodovoda i do Lajkovca i do Lazarevca. Došlo je do problema vezano za plansku dokumentaciju. Uključen je i kabinet predsednika Vučića i predstavnici opština koji su u tom sistemu- izjavio je Džajević.

Džajević je napomenuo da će država sigurno pomoći i finansirati kako deo vezan za izradu projektne dokumentacije tako i izgradnju magistralne vodovodne mreže.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA