U opštini Lazarevac održan koktel povodom Pravoslavne Nove godine

Novogodišnji koktel rukovodstvo opštine Lazarevac organizovalo je po tradiciji u sali predsedništva u susret Novoj godini koju pravoslavci slave po julijanskom kalendaru. Predstavnicima kulturnog, javnog i političkog života naše i susednih opština, direktorima javnih preduzeća i svojim saradnicima obratio se predsednik opštine Lazarevac Bojan Sinđelić koji je uz najlepše novogodišnje želje godinu iza nas ocenio kao uspešnu. Sinđelić je najavio realizaciju brojnih infrastrukturnih projekata u ovoj godini i izrazio uverenje da će 2020. biti uspešnija o prethodne ali manje uspešna od 2021. godine.

U susret novoj 2020. godini, koju pravoslavci slave po julijanskom kalendaru rukovodstvo GO Lazarevac organizovalo je tradicionalni koktel. Dobrodošlicu zvanicama poželeo je predsednik opštine sa saradnicima i članovima veća opštine. U sali predsedništva GO Lazarevac prisutnima je reči dobrodošlice uz najlepše želje za uspešnu nastupajuću godinu uputio predsednik GO Lazarevac Bojan Sinđelić.

Bojan Sinđelić, predsednik opštine Lazarevac
Bojan Sinđelić, predsednik opštine Lazarevac

Zamenik predsednika opštine Lazarevac Miloje Živanović je uz novogodišnje čestitke naglasio da tokom 2020. godine očekuje realizaciju brojnih projekata što je omogućeno opštinskim budžetom koji je najveći do sada.

Miloje Živanović, zamenik predsednika opštine Lazarevac
Miloje Živanović, zamenik predsednika opštine Lazarevac

Cilj je, ali i želja rukovodostva opštine i svih nivoa vlasti koji podržavaju projekte da se na viši nivo podigne životni standard u opštini Lazarevac, istakao je državni sekretar Bojan Stević i naveo kapitalne projekte čija realizacija se očekuje u 2020. godini.

Bojan Stević, državni sekretar
Bojan Stević, državni sekretar

Međuopštinska saradnja Lazarevca i Lajkovca je iz godine u godinu na sve boljem nivou, a prisustvo predstavnika lajkovačke opštine i ovom prilikom još jednom je potvrdilo dobre bilateralne odnose. Najznačajniji projekat od obostranog interesa za ove opštine vezan je za vodosnabdevanje ali i realizaciju regionalnih projekata.

Nenad Džajević, zamenik predsednika opštine Lajkovac
Nenad Džajević, zamenik predsednika opštine Lajkovac

Kao dve susedne beogradske opštine Barajevo i Lazarevac su u brojne projekte uključene zajednički. Jedan od ključnih je vezan za vodosnabdevanje, odnosno izgradnju cevovoda koji će biti u sistemu Makiškog vodovoda.

Koktelu su prisustvovali predstavnici svih javnih preduzeća i ustanova, javnog, kulturnog, privrednog i političkog života opštine Lazarevac, rukovodstvo susednih opština, brojni partneri i saradnici naše opštine potvrdivši još jednom partnersku saradnju u interesu građana Lazarevca.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA