BeogradVesti

Nenad Popović najavio 100 miliona dinara za razvoj ženskog inovacionog preduzetništva

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović posetio je kompaniju „Ekofungi“ u Beogradu i tom prilikom najavio raspisivanje konkursa u vrednosti od sto miliona dinara za razvoj ženskog inovacionog preduzetništva.

“Ekofungi“ je inovaciona kompanija koja se bavi organskom proizvodnjom pečurki, a ova kompanija je pravi primer inovacionog i ženskog preduzetništva. Ova firma zapošljava deset radnika. Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović je naglasio da će vlada odvojiti 100 miliona dinara za razvoj ženskog inovacionog preduzetništva.

Nenad Popović
Nenad Popović

Želimo da ohrabrimo žene, kao što je Ivanka Milenković, vlasnica kompanije „Ekofungi“, da se odvaže i pokrenu svoje inovacione i tehnološke startapove. To donosi nova radna mesta, rast ekonomije, a time i veće plate i veće penzije za sve naše penzionere – istakao je Popović.

Ivanka Milenković vlasnica kompanije “Ekofungi“ podržala je napore vlade i pozvala preduzetnice da konkurišu i putem ženskog preduzetništva omoguće sebi samozapošljavanje, razviju biznis i otvore nova radna mesta.

Ministar Popović je naveo i da kompanija „Ekofungi“ gotovo svakog meseca organizuje edukaciju za proizvođače pečuraka iz inostranstva, od Španije, Irske, Francuske, Engleske, Holandije, Belgije do Australije, Indije, Tajvana, na kojima oni od inženjera iz Ekofungija dobijaju transfer znanja i tehnologija koje zatim koriste u svojim zemljama.

 

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA