BeogradVesti

Pušten u rad kišni kolektor „Zemun Polje – Dunav”

Gradski menadžer Goran Vesić prisustvovao je puštanju u rad kišnog kolektora „Zemun Polje – Dunav”, u koji je Grad Beograd uložio 3,2 milijarde dinara.

Vesić je poručio da je sada rešen problem sa zadržavanjem vode na oko 2.500 hektara i dodao da je u pitanju najveći infrastrukturni projekat vezan za kanalizaciju posle izgradnje fabrike za preradu otpadnih voda u Velikom Selu. Gradski menadžer je istakao da je urađeno 3,5 kilometara kanalizacione mreže, od čega je najveći deo ispod površine zemlje.

Kolektor je pušten u rad, a predstavlja investiciju vrednu 3,2 milijarde dinara, odnosno preko 30 miliona evra. Ovaj posao je za nas bio veoma važan jer prikuplja kišnu kanalizaciju sa površine od oko 2,5 hiljade hektara i pokriva Batajnicu, Altinu, industrijsku zonu uz auto-put i privrednu zonu Gornji Zemun. Sada, kada je kolektor pušten u rad, voda ima gde da ode i neće je biti na površini – rekao je Vesić.

Direktor Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda Branislav Popović rekao je da je ovih dana pokrenut tender za fabriku otpadnih voda u Međulužju u Mladenovcu.

Imamo ugovorene poslove vezane za izgradnju dva manja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, u Pinosavi i Belom Potoku. Osim toga nameravamo da tokom ove godine, u okviru koje nam je odobreno oko 9,3 milijarde dinara za sve projekte, investiramo značajno u vodovodnu, putnu, kanalizacionu i saobraćajnu mrežu – dodao je Popović.

Prema rečima Gorana Vesića, ovo su radovi koje građani ne mogu da primete jer se radi ispod zemlje, ali je u pitanju jedan od najvažnijih infrastrukturnih radova koji su završeni, što se može naslutiti iz velike količine novca koji je izdvojen.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA