Nikola Ristić ponovo u ringu!

Talentovani bokser iz Lazarevca Nikola Ristić celu prošlu godinu nije trenirao niti nastupao na takmičenjima zbog teže povrede šake koja ga je sprečila da nastavi sa osvajanjem pehara i medalja. Misleći da je profesionalna karijera iza njega, Nikola je sve osvojene pehare i medalje poklonio, kao i deo opreme. Ipak, ljubav prema boksu naterala ga je da se vrati jači nego pre, sa još više volje i motivacije. Da bi povratak bio još uspešniji, Nikola je angažovao i psihoterapeuta koji mu je, po sopstvenom priznanju, mnogo pomogao na putu oporavka. Nikola je do sada kao član reprezentacije osvojio veliki broj pehara i medalja u zemlji i inostranstvu a sada se intezivno priprema za Svetsko prvenstvo koje će sledeće godine biti održano u Beogradu.

Preko trnja do zvezda a zatim strmoglavi pad u pepeo, tako se u najkraćem može opisati sve što je tokom 2019. godine proživeo mladi i perspektivni bokser Nikola Ristić. Ipak to što se ponovo vratio boksu je pored brojnih pehara i medalja još jednom potvrdilo koliki je borac u životu i sportu, koliko voli ovaj plemeniti sport ali i kolika je njegova želja za uspehom. Kada je bilo najteže, sa polomljenom šakom Nikola je ulazio u ring.

Iza njega su šestomesečne terapije, borba da se šaka vrati u funkciju i neizvesnost da li će ikada trenirati. U jednom trenutku poklanja sve što ga podseća na boks, ali na kraju nije odustao.

U njegovoj borbi nisu ga napustili samo najbliži članovi porodice i prijatelji. Najveću podršku imao je od svog trenera. Legenda boksa Mane Marčeta bio je stalno uz njega. Rešen da pobedi u svojoj borbi Nikola angažuje i psihoterapeuta Milicu Rakićević. Podrška najmlađih boksera kojima je Nikola uzor bila je od posebnog značaja.

Pred Nikolom je težak period. Tokom leta posvetiće se isključivo boksu a cilj mu je da se vrati u formu kakvu je imao pre povrede ali i da pobedi sebe i ukoliko je moguće iz ove borbe izađe još jači.

Svim mladim bokserima ali i onima koji se kroz život bore ka zacrtanom cilju Nikola Ristić je poručio : “Uspešan čovek je onaj koji može postaviti čvrst temelj sa ciglama koje su drugi bacali na njega.“

Da ostane istrajan u borbi, Nikoli veliku podršku pruža porodica, prijatelji ali i kolege, koji su tu da ga uvek zamene zbog brojnih obaveza i treninga kojima je jako posvećen.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA