BeogradLazarevacVesti

Novi monitoring centar RB Kolubara

V.d. direktora JP EPS Milorad Grčić sa saradnicima i predstavnicima sindikata obišao je novi Monitoring centar RB Kolubara koji je otvoren u nekadašnjoj upravnoj zgradi preduzeća “Kolubara usluge“. Prva faza koja je podrazumevala adaptaciju zgrade i postavljanje sistema video nadzora koštala je 45 miliona dinara. U ovom momentu je postavljeno 120 kamera, a do kraja 2020. godine cilj je da se instalira blizu 400 kamera, kojima će biti pokriveni svi vitalni delovi RB Kolubara, istakao je Grčić.

Instalacijom sistema video nadzora i adaptacijom nekadašnje upravne zgrade “Kolubara usluga“ završena je prva faza izgradnje Monitoring centra RB Kolubara vrednosti preko 45 miliona dinara, ovaj projekat će doprineti povećanju nivoa bezbednosti i olakšati rad zaposlenima u proizvodnji.

Grčić je podsetio da je tokom 2017. godine otkriveno i procesuirano 6500 slučajeva neovlašćenog korišćenja električnom energijom.
Predsednik sindikata radnika Kolubare Miodrag Ranković istakao je značaj projekata koji se realizuju kako u RB “Kolubara“ tako i u “Kolubara Metalu“ i “Kolubara uslugama“.

Miodrag-Ranković

Monitoring centar će do 2020. godine dobiti blizu 400 kamera a njima će biti pokriveni svi vitalni delovi kolubarskih površinskih kopova, ali i ostalih pogona u okviru rudarskog basena. Sofisticiranom opremom obezbeđen je dvadesetčetvoročasovni nadzor i snimanje punktova.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA