BeogradLazarevacVesti

Novi Nadzorni odbor razrešio je dužnosti dosadašnjeg direktora EPS-a Miroslava Tomaševića

Kako RTV GEM saznaje od člana Nadzornog odbora, v.d. direktora Elektroprivrede Srbije Miroslav Tomašević smenjen je sa te funkcije a na njegovo mesto postavljen je Dušan Živković, koji je radio i u Elektroprivredi i u Elektrodistribuciji Srbije. Novi Nadzorni odbor razrešio je dužnosti dosadašnjeg direktora Miroslava Tomaševića. Tomašević je imenovan za direktora u martu 2022. godine.

Kako je ranije najavljeno, novi Nadzorni odbor koji je imenovan prošle nedelje i koji čini sedam članova izabraće novog generalnog direktora u narednom periodu. Ministarka energetike Dubravka Đedović je nedavno najavila da se očekuje raspisivanje javnog konkursa za imenovanje novog direktora „Elektroprivrede Srbije“. Istakla je da će konkurs biti transparentan i da će moći da učestvuju svi zainteresovani kandidati. Navela je da ne može da zna da li će se Miroslav Tomašević javiti na konkurs, ali je dodala da je on slobodan da to učini, jer je konkurs javni.

Inače, nedavno su imenovani novi članovi Nadzornog odbora EPS-a: Bivši državni sekretar norveškog premijera Oluf Ulset, rukovodilac beogradske kancelarije Euroneta Vladan Živanović, magistar ekonomije sa iskustvom rada na visokim pozicijama u više ministarstava Norveške Per Sanderud, nekadašnji vodeći specijalista u Svetskoj banci u Vašingtonu Dejan Ostojić, stručnjak za energetiku sa iskustvom rada na visokim pozicijama norveške energetske kompanije Statkraft Hilde Baken, rukovodeći na više pozicija u domaćim i stranim bankama Igor Petković i predstavnik Sindikata radnika EPS-a Miodrag Ranković.

Ministarka je tada najavila profesionalizaciju menadžmenta, navodeći da je cilj da EPS postane uspešna kompanija koja će biti uzor za ceo region. Navela je i da cilj nije privatizacija kompanije, već ulaganje u nove proizvodne objekte.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA