Saopštenje za javnost predsednika Sindikata Kolubare Miodraga Rankovića

Nakon sastanka potpredsednice Vlade i ministarke rudarstva i energetike Zorane Mihajlović sa predstavnicima Sindikata radnika EPS-a, u našu redakciju je stiglo saopštenje za javnost predsednika Sindikalne organizacije RB Kolubara Miodraga Rankovića, koje prenosimo u celosti.

Zbor radnika Kolubare, Kostolca i TENT-a

Samo dan posle Zbora upozorenja Sindikata Кolubare i radnika Rudarskog basena „Кolubara“, ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović na sastanku sa Milanom Đorđevićem Đokinim, nelegalnim predsednikom Sindikata radnika EPS, kome su nepoverenje jednoglasno na jučerašnjem Zboru izglasalo preko 7000 zaposlenih radnika Кolubare, promenila je stav i sada tvrdi da nema gašenja termoelektrana i da nije odlučeno da se odustaje od gradnje termoelektrane „Кolubara B“, već da će se sve dodatno razmatrati. To je dokaz da ministarka Zorana Mihajlović ne zna šta radi, kao i da ne zna kojim pravcem Srbija treba da krene.

Miodrag Ranković
Miodrag Ranković

Ovo je jedno veliko nepoznavanje Elektroprivrede Srbije  i iz tog razloga mi ne odustajemo od naših zahteva, odnosno tražimo nastavak gradnje TE „Кolubara B“, brisanje strategije o gašenju rudarskih i termo kapaciteta 2021 – 2030. godine, kao i smenu ministarke Mihajlović. Кao što je svim građanima Republike Srbije dokazala, više puta, gospođa Mihajilović ne radi u interesu građana Srbije već isključivo u interesu uvoznih lobija.

Zorana Mihajlović opet pokušava da prevari javnost i građane jer u današnjem razgovoru nisu učestvovali legitimni predstavnici radnika i sindikata „Кolubare“.

Zbor radnika

Ona legitimne predstavnike sindikata Кolubare, kao i radnike RB Кolubara, ignoriše i njihove zahteve, donete na Zboru dana 24.05.2021. godine. Posledice njenog ponašanja, mogu dovesti do nesagledivih posledica, a to je štrajk zaposlenih u RB Кolubara. Zato tražimo sastanak kod predsednika Srbije gospodina Aleksandra Vučića,  jer jedino u njega imamo poverenje.

Кao što je više puta tokom jučerašnjeg Zbora rečeno, predsednik  Aleksandar Vučić, nikada nije slagao rudare Кolubare i rudari jedino njemu veruju. Verujemo da Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, razume ozbiljnost ove situacije i da će sprečiti štetu koju bi imali građani Srbije, koji bi kao posledicu ministarkinog delovanja, plaćali mnogo skuplju struju  i izgubili energetsku nezavisnost.

Takođe približno 30.000 rudara i termaša, kao i 10.000 radnika izdvojenih preduzeća u EPS-u, ostalo bi bez posla, kao i oko 200.000 kooperanata koji su naslonjeni na Elektroprivredu Srbije, zbog delovanja Zorane Mihajlović i nelegalnog predstavnika radnika Milana Đorđevića.

Predsednik Sindikata RB Kolubara

Miodrag Ranković

image_pdfKreiraj PDF dokument

Komentar na vest “Saopštenje za javnost predsednika Sindikata Kolubare Miodraga Rankovića

  • 1. juna 2021. at 12:13
    Permalink

    BRAVO I POZDRAV ZA MILICU NOVINARKU TELEVIZIJE GEM ZASLUZILA JE NAGRADU MLADI DIS NADAMO DA CE PREVAZICI SRETNO MILICE I GEM TELEVIZIJI MNOGO SRECE DA UVEK PRATI LEPE STVARI KOJE SE DESAVAJU U NASEM GRADU I OKOLINI VELIKI POZDRAV BISERKA TODOROVIC BISA.TODOROVIC@GMAIL.COM

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *