BeogradLazarevacZdravlje

Novo porodilište u Lazarevcu vredno 120 miliona dinara

Budžetom za ovu i narednu godinu Grad Beograd je obezbedio sredstva za opremanje vanbolničkog porodilišta u Lazarevcu. Sredstva su uz podršku Sekretarijata za zdravlje grada Beograda obezbeđena preko Vlade Republike Srbije i Ministarstva zdravlja. Stavljanjem u funkciju ovog objekta Lazarevac će dobiti najsavremenije vanbolničko porodilište, dispanzer za žene ali i dodatni prostor za smeštaj najtežih bolesnika, rekao je direktor Doma zdravlja dr Jovan Milojević.

Porodilište u Lazarevcu funkcioniše u sklopu Doma zdravlja i sagrađeno je 50ih godina. Trenutno se u ovom objektu obavlja oko 300 porođaja godišnje. Polovina lazarevčkih trudnica se porodi u Beogradu. Izgradnja vanbolničkog porodilišta je u završnoj fazi, a sredstva za njegovo opremanje obezbedio je Grad Beograd.

Dom-zdravlja-5

Projekat izgradnje vanbolničkog porodilišta vredi 120 miliona dinara, polovinu je obezbedila GO Lazarevac, preko kapitalnog budžeta Grada Beograda, a drugu polovinu sredstava je obezbedila Vlada Srbije preko Evropske investicione banke. Grad Beograd je obezbedio sredstva za najsavremeniju opremu.

Dom-zdravlja-8

Nova zgrada biće površine 1132 metara kvadratnih, imaće prizemlje i prvi sprat i biće pasarelom povezana sa postojećim objektom lazarevačkog doma zdravlja. Projektom je predviđena i servisna saobraćajnica koja spaja oba ulaza u kompleks lazarevačkog doma zdravlja “Dr Đorđe Kovačević “. Pored bolničkih soba planirani su i apartmani za porodilje, kao i ordinacije ginekologa koje zadovoljavaju najveće standarde. Projektom su zadovoljeni svi zahtevi Zavoda za javno zdravlje grada Beograda, Ministarstva zdravlja i Svetske zdravstvene organizacije.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA