BeogradLazarevacVesti

Obeležen dan opštine – Vidovdanska nagrada dodeljena KUD-u „Diša Đurđević“ iz Vreoca

Povodom 134. godišnjice od osnivanja Lazarevca, u Centru za kulturu održana je svečana sednica na kojoj je dodeljeno najviše priznanje opštine – Vidovdanska nagrada. Nagrada u oblasti protivpožarne zaštite pripala je Milošu Živanoviću komandiru Vatrogasno spasilačke jedinice Lazarevac. Za stvaralaštvo mladih, nagrade su dobili Andrija Belić, učenik lazarevačke Gimnazije, Nađa Lazarević učenica Tehničke škole „Kolubara“ i Aleksandra Spasojević učenica Gimnazije. Vidovdanska nagrada, najviše opštinsko priznanje,  dodeljena je KUD-u „Diša Đurđević“ iz Vreoca. Plakete zahvalnosti predsednik opštine Bojan Stević uručio je akademskom vajaru Dušanu Rajšiću i profesoru Tehničke škole „Kolubara“ Ivanu Gajiću.  Na svečanoj sednici predstavljen je i film o realizovanim projektima ali i planovima za lepše uređenje našeg grada.

Svečana sednica Dan opštine

Dan opštine Lazarevac – Vidovdan, po tradiciji obeležen je u Centru za kulturu Lazarevac. Svečanom sednicom, na kojoj su dodeljena i najviša opštinska priznanja, predstavnici lokalne samouprave podsetili su prisutne na tradiciju dugu 134. godine.  Čestitajući građanima praznik, predsednik Skupštine Gradske opštine Lazarevac Bojan Sinđelić rekao je da je ovo prilika da se podsetimo istorije ali i pomenemo planove i ciljeve koje opštinsko rukovodtsvo planira da realizuje.

Predsednik Bojan Stević pozdravio je prisutne goste ali i dobitnike nagrada. Napomenuo je da opštinu Lazarevac čekaju novi projekti i nova ulaganja. Najavio je da će više od 90 posto projekata biti finansirano iz gradskog i republičkog budžeta, kao i iz donacija. Stević je najavio igradnju veletržnice, balon hale u Velikim Crljenima, fiskulturne sale za Gimnaziju i Tehničku školu, rekonstrukciju ulica ali i brojne druge projekte.

Ovogodišnja Vidovdanska nagrada, najviše opštinsko priznanje, pripalo je KUD-u „Diša Đurđević“ iz Vreoca a nagradu je primio Goran Pantelić, predsednik. On se zahvalio na priznanju koje je KUD dobio za izuzetan dobrinos razvoju i negovanju tradicije i naših običaja.

Kud Diša Đuršević dobitnik Vidovdanske nagrade

Nagrada u oblasti protivpožarne zaštite pripala je Milošu Živanoviću komandiru  Vatrogasno spasilačke jedinice Lazarevac. Za stvaralaštvo mladih, nagrade su dobili Andrija Belić, učenik lazarevačke Gimnazije, Nađa Lazarević učenica Tehničke škole „Kolubara“ i Aleksandra  Spasojević učenica Gimnazije. Plakete zahvalnosti predsednik opštine Bojan Stević uručio je akademskom vajaru Dušanu Rajšiću i profesoru Tehničke škole „Kolubara“ Ivanu Gajiću.

U kulturno umetničkom delu programa nastupili su glumci Puls teatra i učenici i profesori Muzičke škole „Marko Tajčević“

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA