BeogradLazarevacVestiZdravlje

Obeležen Svetski dan dece obolele od raka

Povodom Svetskog dana dece obolele od raka koji se obeležava 15. februara, Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka – NURDOR organizovalo je humanitarne skupove na trgovima, glavnim ulicama i šetalištima u više od 40 gradova Srbije. Manifestacija je održana i u Lazarevcu u sklopu tržnog centra Stop Shop.

Obeležen Svetski dan dece obolele od raka

Manifestaciji se priključila i Biohemijska laboratorija Hemikal, tako što su određene analize danas besplatne, a građani zauzvrat šalju sms poruke u vrednosti od 100 dinara po poruci, namenjene u humanitarne svrhe.

Obeležen Svetski dan dece obolele od raka

Cilj manifestacije je da se podigne svest o malignim oboljenjima kod dece, ali i poziv na podršku velikom projektu od nacionalnog značaja – izgradnji novog dečjeg hemato-onkološkog odeljenja pri Klinici za dečje interne bolesti u Nišu. Na štandu, uz donatorsku kutiju bio je izložen i standardni promotivni materijal i liciderski kolačići, brošure i knjige. Manifestaciju je podržao veći broj Udruženja iz Lazarevca.

Obeležen Svetski dan dece obolele od raka

U okviru ove humane akcije, više od sto zelenih balon pušteno je sa platoa Stop Shop-a u znak podrške i solidarnosti sa decom obolelom od raka, ali i u znak sećanja na mališane koji nisu uspeli da se izbore sa tom zloćudnom bolešću.

Obeležen Svetski dan dece obolele od raka

Biohemijska laboratorija Hemikal takođe se uključila u humanitarnu akciju tako što su tokom čitavog dana odrežene analize besplatne, a građani imaju priliku da zauzvrat pošalju sms poruke namenjene u humanitarne svrhe.

Svrha kampanje „I ja se borim!“ u Srbiji je podrška opremanju dečjeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu, za čije opremanje je potrebno još 17 miliona dinara, SMS broj za novčanu podršku je 1150, a cena poruke je 100 dinara.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA