Petrovac na Mlavi

Obeležena Dečija nedelja u NB „Đura Jakšić“

Povodom Dečije nedelje, zaposleni u Narodnoj biblioteci ,,Đura Jakšić“ Petrovac na Mlavi potrudili su se da deci ulepšaju još jedan dan. Naime, oni su u ponedeljak, 08. oktobra, organizovali druženje sa Brankom Stevanovićem.

Branko Stevanović je pisac za decu i odrasle. Uređivao je listove za decu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta. Bavi se priređivačkim i prevodilačkim radom. Dobitnik je brojnih priznanja u sferi književnosti za decu.

Napisao je puno knjiga, a neke od njih su: Trajanja; Nikola Vrana i golubovi ; Vrlo društvena igra; Zoološka pesmarica; Upotreba deteta; Priča o princu jedincu; Lepo ti kažem; Foka iz potoka; Avanture Кraljevića Marka, Urnebesna fizika i dr.

Dobitnik je mnogih nagrada: Dečja knjiga godine 52. Međunarodnog beogradskog sajma knjiga; Zmajev pesnički štap 53. Zmajevih dečjih igara; Nagrada Neven Prijatelja dece Srbije; Srebrno Gašino pero 23. Festivala humora za decu u Lazarevcu; Кnjiževna nagrada Momčilo Tešić; Prva nagrada dečjeg čitalačkog žirija Dositejevo pero; Nagrada 57. Zmajevih dečjih igara za izuzetan stvaralački doprinos savremenom izrazu u književnosti za decu i dr.

Čitaonica biblioteke bila je puna mališana koji su uživali u druženju sa Brankom. Smeh, dobro raspoloženje i pozitivna atmosfera nisu izostali

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA