BeogradObrenovacVesti

Obrenovac spreman za zimu

U Gradskoj opštini Obrenovac danas je održana sednica Štaba za vanredne situacije i sednica Štaba zimske službe. Sednicom je predsedavao predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković. Razlog zakazivanja sednice priprema za predstojeći zimski period i rad stručno operativnih timova zimske službe.

Najavljena su dva perioda povećanih snežnih padavina oko 19. decembra i u periodu od 29. decembra, Obrenovac može da odgovori ovim izazovima, novim mašinama i mehanizacijom – kazao je zamenik predsednika Gradske opštine Obrenovac, Miodrag Mitrović.

Ovom prilikom predsednik Gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković najavio je kupovinu novog vatrogasnog vozila za stanicu u Obrenovcu, koja će biti donirana od strane EPS-a. Čučković je dodao da će na vatrogasnom domu biti saniran i krov koji je u jako lošem stanju. Javno preduće za izgradnju Obrenovca ove godine kao i prethodnih godina je već krenulo u pripremu za sve ono što je potrebno da bi zimu dočekana kako treba. Početkom jeseni izvođeni su svi potrebni radovi kako u toku snežnih perioda ne bi bilo zastoja u obavljanju svih delatnosti.

U slučaju većih padavina, domaćini po selima sa većim mašinama pomoći će rad zimske službe. Nadam se da kao i prethodnih godina, nećemo imati večih problema – istakao je pomoćnik predsednika Gradske opštine Obrenovac Radovan Manojlović.

Na sastanku je usvojen godišnji plan aktivnosti za 2018. godinu.Bez prekida isporučujemo toplotnu energiju korisnicima od početka zimske sezone. Temperature u domovima građana su odlične, nemamo reklamacija. Za zimski period smo spremni da odgovorimo na sve zahteve.

Prijava kvarova može se prijaviti u toku 24 časa – rekao je direktor JKP „Toplovod“ Boris Ivković.Direktor Javnog komunalnog preduzeća Zoran Lapčević podsetio je da što se tiče mehanizacije ono što predstavlja kapacitet preduzeća stavljeno je na raspolaganje timu Gradske opštine Obrenovac. U zavisnosti od potrebe na terenu angažuju se ljudi i mehanizacija.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA