BeogradLazarevacVesti

Uskoro sindikalni izbori

Sindikat radnika EPS-a na predstojeće izbore izlazi jedinstveno, sa formiranom jedinstvenom listom, čiji su nosioci Milan Đorđević predsednik sindikata EPS-a i Miodrag Ranković predsednik sindikalne organizacije „Kolubara“.

Ova lista je samo u „Kolubari“ dobila 6.600 potpisa podrške. Predsednik sindikata „Kolubara“ ističe da se za zaposlene u ovom ogranku ništa suštinski neće promeniti u izbornoj proceduri, i ovo su već četvrti izbori na koje se izlazi sa jedinstvenom listom.

Miodrag Ranković
Miodrag Ranković

Jedinstvena lista na nivou EPS-a, daje veću snagu, pogotovo nama sindikalcima u pregovorima – naglasio je Ranković.

 Suština je da svaki član glasa direktno za svakog kandidata, a za uspeh  izbora neopodna je većinska podrška članstva, u suprotnom ovi izbori neće biti legitimni, ističe predsednik sindikata EPS-a.

Milan Đorđević
Milan Đorđević

Ovo je zajednički posao koji mi radimo 22 godine i smatram da ga radimo korektno, ali ovog puta je ovo veliki zalogaj za nas. Sa jedne strane nemamo protivničku listu i sada će radnici reći da smo već pobedili. Nije tako, jer smo podvukli klauzulu, ako na izbore ne izađe 50+1 procenat od ukupnog broja članova, izbori nisu legitimni – izjavio je Đorđević.

Proces restrukturiranja EPS-a uticao je i na sindikalne organizacije koje su morale da se preregistruju. Svaka organizacija da bi bila reprezentativna mora da ima najmanje 15 posto članova od ukupnog broja zaposlenih, i to na nivou celog EPS-a, što je 4500 članova a to u ovom trenutku nema ni jedna organizacija osim Sindikalna organizacija „Kolubara“ Lazarevac. Zato je odlučeno da se na izbore ide po principu vertikalne organizacije, poručuju predstavnici sindikata.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA