BeogradLazarevacVesti

Odlučeno: Prvo prigradsko pozorište na budžetu Grada Beograda

Na 19. sednici Skupštine usvojen je predlog o prenosu osnivačkih prava nad ustanovom kulture Prvo prigradsko pozorište Lazarevac sa GO Lazarevac na Grad Beograd.  Prvo prigradsko pozorište osnovala je opština Lazarevac 2009. godine a prelaskom na budžet Grada Beograda ova ustanova kulture dobiće veće ingerencije ali i budžetska sredstva. Na današnjoj sednici usvojen je i predlog o izmenama i dopunama Poslovnika Skupštine GO Lazarevac. Razlozi za donošenje ove odluke su zbog potrebe da se pojedine odredbe Poslovnika Skupštine GO Lazarevac usklade sa Zakonom o lokalnim izborima i da se u skladu sa Zakonom o rodnoj ravnopravnosti, kao stalno radno telo Skupštine obrazuje Komisija za rodnu ravnopravnost, kaže Dalibor Matijašević, sekretar Skupštine.

19 sednica Skupštine

GO Lazarevac osnovala je još 2009. godine Prvo prigradsko pozorište i od svog osnivanja raslo je pre svega u produkcijskom a potom i u kadrovskom smislu. Brojne predstave i nagrade došle su kao kruna vrednog rada zaposlenih u ovoj ustanovi koja će prelaskom na teret Grada Beograda imati veća ovlašćena ali i budžet za svoje predstave i nove radnike.

Sednica skupštine

Lazarevački odbornici usvojili su i predlog o izmenama i dopunama Poslovnika Skupštine GO Lazarevac. Razlozi za donošenje ove odluke su zbog potrebe da se pojedine odredbe Poslovnika Skupštine GO Lazarevac usklade sa Zakonom o lokalnim izborima i da se u skladu sa Zakonom o rodnoj ravnopravnosti, kao stalno radno telo Skupštine obrazuje Komisija za rodnu ravnopravnost, kaže Dalibor Matijašević, sekretar Skupštine.

Dalibor Matijašević
Dalibor Matijašević

Do kraja ove kalendarske godine pred odbornicima će se naći i predlog budžeta za 2023. godinu a po rečima predsednika opštine Bojana Stevića, trebalo bi da se poslednje skupštinsko zasedanje za ovu godinu održi 27. decembra, odmah nakon gradske Skupštine.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA