Održan kviz znanja učenika Gimnazije u Lazarevcu

U sali Centra za kulturu Lazarevac održan je kviz znanja na kome su učestvovali učenici lazarevačke Gimnazije. Takmičilo se 60 učenika, podeljenih po grupama. Kviz je humanitarnog karaktera a sva prikupljena novčana sredstva biće uplaćena na račun naše sugrađanke Jane Simić. Najbolji takmičari osvojili su nagrade, a glavnu je obezbedio Centar za kulturu Lazarevac.

Kviz znanja

Znanje je moć, rekao je veliki engleski filozof, državnik i esejista Fransis Bejkon. Svaki čovek po prirodi teži znanju, pa se ovom parolom vode i gimnazijalci Lazarevca koji teže da što više saznaju i nauče.  Na kvizu znanja koje je održan u sali Centra za kulturu Lazarevac, učenik koji poseduje najviše znanja osvojio je prvo mesto.

Kviz znanja

Kviz se sastojao od ukupno četiri runde, a otvoren je kvalifikacionom rundom za prvi razred, rekla nam je Irina Ćuković, predsednica đačkog parlamenta.

„Prvo smo imali ideju da se organizuje kviz znanja, a potom smo se dogovorili da ovo bude i humanitarni projekat, što je dalo veći smisao i značaj ovom takmičenju.“

Ideja o samom kvizu potekla je od istorijske sekcije Gimnazije Lazarevac i profesorke Mirjane Stanišić, a potom su i učenici đačkog parlamenta prihvatili tu ideju da se organizuje kviz znanjai opšte kulture, istakla je direktorka Gimnazije Jasna Marković.

„Pitanja za kviz sastavljali su profesori Gimnazije u skladu sa gradivom, trudeći se da sva budu poznata đacima. “

Kviz znanja

Pobednici kviza znanja su učenici treće godine Gimnazije, Nina Zarić, Tamara Gavrilović i Andrej Belić.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA