BeogradLajkovacVesti

Održan „Olimpijski čas“

U Hali sportova Lajkovac održan je „Olimpijski čas“, koji je organizovao Olimpijski komitet Srbije u saradnji sa kompanijom „Koka Kola“. Učesnici su imali priliku da steknu znanja o istoriji Olimpijskih igara, Olimpijskim simbolima i sportovima, kao i znamenitim sportistima – Olimpijskim herojima današnjice. Radionice su namenjene različitim uzrastima učenika osnovne škole, a svi učesnici su dobili posebno dizajnirane majice, diplome i brošure. Projekat se realizuje  u saradnji sa nevladinom organizacijom „Grupa 484“ a „Olimpijskom času“ prisustvovala je i srpska reperezentativka u streljaštvu Andrea Arsović.

Program „Olimpijski čas“ traje dva i po sata i sastoji se iz nekoliko obrazovnih interaktivnih radionica: „Olimpijsko igralište“, „Tribina sa sportistom“, „Olimpijska priča“ i „TreninGO“ radionica.

„Olimpijsko igralište“ čini 5 stanica, koje simbolizuju 5 kontinenata i 5 olimpijskih vrednosti koje se stiču kroz bavljenje sportom: radost igre, fer plej, poštovanje, izuzetnost i jedinstvo duha, tela i uma. Učenike i mališane iz vrtića pozdravio je predsednik opštine Andrija Živković.

Podpredsednik Olimpijskog komiteta Srbije Žarko Zečević rekao je ovom prilikom da je ovaj projekat prava prilika da se učenicima sport prezentira na pravi način i da se istakne značaj bavljenja sportom za razvoj ličnosti i zdrvlja mlađe populacije.

Žarko Zečević
Žarko Zečević

„Olimpijski čas“ je akcija Olimpijskog komiteta Srbije koja se organizuje u svim gradovima Srbije gde se sa druženjem sa decom različitog uzrasta promovišu osnovne vrednosti olimpizma. – izjavio je Žarko Zečević, podpredsednik Olimpijskog komiteta Srbije.

Projekat „Olimpijski čas“ se realizuje u sardanji sa kompanijom Koka kola i nevladinom organizacijom „Grupa 484“, a druženju u Hali sportova u Lajkovcu prisustvovali su i migranti iz Bogovađe.

Svaka vrednost se uči kroz priču, dijalog i vežbu. „Tribina sa sportistom“ se organizuje za učenike starijih razreda koji su ovaj put imali priliku da  imati priliku da upoznaju srpska reperezentativka u streljaštvu Andrea Arsović.

Andrea Arsović
Andrea Arsović

Danas sam po prvi put u Lajkovcu, izuzetno sam srećna i zadovoljna. Hvala Olimpijskom komitetu što me pozvao, što kroz ovaj „Olimpijski čas“ prave vrednosti sporta vrednujemo, što decu motivišemo da se što više bave sportom. Srećna sam što svojim primerom mogu da im pomognem, da im dam primer kako da slede sebe kroz život i kako da prave vrednosti budu na prvom mestu. Drago mi je što Olimpijski komitet podržava i manje gradove. – izjavila je Andrea Arsović.

Poseban deo programa posvećen je promociji mobilne aplikacije „TreninGO“ koja ima za cilj da motiviše korisnike da budu aktivni, da redovno vežbaju i žive zdravim načinom života. Kako bi pronašli najbolju lokaciju za vežbanje, korisnici mogu da pretražuju veliki broj staza za trčanje i teretana na otvorenom širom Srbije, kao i da odaberu treninge olimpijaca ili višemesečne treninge i vežbe pogodne za zatvoren i otvoren prostor. Aplikacija je besplatna i može da se preuzme za Android i IOS mobilne uređaje. Ideja je da učesnici testiraju aplikaciju i ukoliko im se dopadne da je promovišu među svojim vršnjacima

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA