BeogradLazarevacVesti

Sadni materijal za 17 voćara

 

Predsednik opštine Lazarevac potpisao je ugovore o subvencionisanju sadnih materijala sa 17 voćara. Ukupna vrednost ugovora je milion i 800 hiljada dinara, a poljoprivrednici će ovaj novac iskoristiti za podizanje višegodišnjih zasada voća. Zahvaljujući ovim subvencijama biće zasađeno novih 20 hektara zasada, rekli su predstavnici opštine i napomenuli da će i u narednoj godini biti opredeljena sredstva za podsticaj i razvoj poljoprivrede.

Bojan Sinđelić
Bojan Sinđelić

Voćarstvo je veoma uspešno na našoj teritotoriji, pre svega zato što imamo ljude koji imaju odlično iskustvo. Ovde vidim ljude koje vrlo dobro poznajem, koji su vredni domaćini i ne sumnjam da će ove naše subvencije i sledeće godine biti veoma veće, da će grad uložiti u 2018.godini dosta za razvoj poljoprivrede na našoj opštini. – izjavio je Bojan Sinđelić, predsednik GO Lazarevac.

Javnim pozivom za dodelu subvencionisanog sadnog matreijala i vinove loze, Savet za poljoprivredu GO Lazarevac zaokružuje prvi godinu a sudeći po realizaciji plana i programa, svakako i veooma uspešnu 2017. godinu kaže Nenad Bačanac, član veća GO Lazarevac. U prilog tome govore i traktori na njivama, preko 100 umatičenih grla ovaca, priplodnih junica, plastenika i sistema za navodanjavanje, koji su zahvljujući subvencijama dodeljeni lazarevačkim poljoprivrednicima.

Savet je ispunio plan i programa za ovu godinu a po rečima Aleksandra Rakića, predsednika Saveta za poljoprivredu, u planu je da i naredne godine iz budžeta budu odvojena i veća sredstva za podsticaj poljoprivrednicima.

Zahvaljujući subvencijama u opštini Lazarevac biće zasađeno novih 20 hekatara a među 17 voćara, sadnice su dobili i Ivan Zarić iz Lazarevca i Predrag Mirković iz Rudovaca.

Ivan Zarić
Ivan Zarić

Ovom prilikom bih se zahvalio lokalnoj samoupravi koja je prepoznala volju, želju, entuzijazam nas koji smo hteli da podignemo nove zasade. Uspešno smo sve to realizovali, naravno uz nesebičnu stručnu pomoć Željka Živkovića iz „Rasanika“. – izjavio je Ivan Zarić.

Veće GO Lazarevac jednoglasno je usvojilo i odluku da se u narednoj godini vrši bušenje arterojskih bunara sredstvima iz budžeta a za ovu namenu predviđeno je oko 10 miliona dinara, što je dovoljno za 20 bunara, rekao je ovom prilikom Nenad Bačanac, član Veća zadužen za poljoprivredu.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA