BeogradLajkovac

Svečanost u čast Radovanu Belom Markoviću

U čast znamenitom književniku koji je ime Lajkovca utkao u našu savremenu književnost predškolska ustanova “Leptirić“ priredila je svečanost obeležavajući sedamdeset godina života i pola veka umetničkog rada Radovana Belog Markovića.

Premali da sagledaju značaj književnosti i dela ovog pisca ali ipak dovoljno veliki da razumeju njegovu umetničku veličinu, predškolci su se potrudili da svojim recitacijama i poklonima ulepšaju ove značajne jubileje svom sugrađaninu.

Sa svojim vaspitačima pripremili su prikladan program, počev od zbirke dečijih bisera, arkaizama, recitala i svega onoga što su spremili za književnika – izjavila je Mila Mitrović, direktor vrtića „Leptirić“.

 Nakon izlaganja Darena Milivojevića iz Gradske biblioteke Lajkovac koji je na način prilagođen najmlađima ukazao na značaj književnosti, predškolcima se obratio Radovan Beli Marković. Veran svom umetničkom izrazu on ih je podsetio na svoje detinjstvo period kada su deca drugačije odrastala. Pisac je istakao da je srećan jer gledajući predškolce vidi neki novi lepši svet.

Počnite već od sada da čitate knjige, jer nije dobro ako se zateknete u školi i pročitate prvu knjigu, pročitajte i pre škole, i što je još važnije družite se među sobom, nemojte zaboraviti da pričate o onome što ste pročitali. Tako ćete sačuvati sebe, jer svaki je čovek opasno poharao samog sebe ako ne čita knjige – poručio je Radovan Beli Marković svojim najmlađim sugrađanima.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA