Održan sastanak Saveta Sajma etno hrane i pića

U Modernoj galeriji Centra za kulturu Lazarevac održan je sastanak Saveta Sajma etno hrane i pića. Savet je stručno telo u kojem se nalaze renomirani stručnjaci a svrha je da to telo svojim savetima usmeri Sajam kao stručnu instituciju u realizaciji Sajma etno hrane i pića. Ovogodišnji, 14. po redu Sajam etno hrane i pića biće održan od 23. do 26. septembra na Beogradskom sajmu pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Grada Beograda i Privredne komore Srbije.

Na prošlogodišnjem, 13. Sajmu etno hrane i pića bilo je više od 350 izlagača, proizvođača tradicionalnih prehrambenih proizvoda sa najčešće organski gajenim proizvodima. Sajam je komercijalnog karaktera koji okuplja male proizvođače kako bi se predstavili i zaključili ugovore da na godišnjem nivou snabdevaju trgovinske radnje i hotele svojim proizvodima.

Sajam etno hrane i pića je velika manifestacija koja iz godine u godinu dobija na značaju, rekao je predsednik Saveta Gavrilo Veselinović.

Predsednik žirija Cvijan Mekić vodi grupu stručnjaka koja ocenjuje proizvode svih izlagača. Žiri će i ove godine raditi objektivno a više je parametara koji se ocenjuju. Prvenstveno se ocenjuje da li je proizvod organskog porekla, ima li oznaku geografskog porekla ali i ukus i aroma izloženog.

Sajam u svom sadržaju ima stručna predavanja kako bi mali proizvođači hrane i pića bili uvedeni u savremene načine proizvodnje i bili što bolje upoznati sa borbom za sertifikate i kvalitet proizvoda, kaže stručni konsultant Milan Prostran.

Ovogodišnji, 14. po redu Sajam etno hrane i pića biće održan od 23. do 26. septembra na Beogradskom sajmu pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Grada Beograda i Privredne komore Srbije.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA