Održana Mini olimpijada u organizaciji Pokreta trećeg doba Lazarevca

U organizaciji Pokreta trećeg doba Lazarevca u staroj sali Sportsko rekreativnog centra „Kolubara“ održana je prva Mini olimpijada na kojoj se takmičilo oko 20 penzionera u više disciplina koje su bile prilagođene njihovim mogućnostima. Tokom trajanja olimpijade organizovan je bazar zdravlja u saradnji sa lazarevačkim Domom zdravlja. Nakon završene manifestacije u biblioteci „Dimitrije Tucović“ održani su književni susreti kao i izložba ručnih radova. Komisija će odabrati takmičare sa najboljim rezultatima, oformiti petočlanu ekipu koja će na nacionalnoj olimpijadi predstavljati Lazarevac u Vrnjačkoj Banji od 29. septembra do 3. oktobra.

Ovo je bila prva olimpijada koju je Pokret trećeg doba organizovao po ugledu na olimpijadu koja se već 12 godina održava u organizaciji Pokreta trećeg doba Srbije. Na nadmetanju u pikadu, šahu, štafeti i drugim disciplinama bilo je oko 20 penzionera. Nakon sportskih aktivnosti druženje je nastavljeno u lazarevačkoj biblioteci gde su organizovani književni susreti i izložba ručnih radova.

Takmičari su zadovoljni održanom mini olimpijadom u staroj sali SRC „Kolubara“ ali i rezultatima koje su postigli. Očekuju dogodine i veći broj takmičenja. Oni kažu da je pored samog nadmetanja bitno i druženje i dobra zabava.

Svoju podršku najstarijim sugrađanima pružio je i državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede Darko Božić. On je poručio da su svi učesnici ujedno i pobednici.

Darko Božić, državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede
Darko Božić, državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede

Nakon prve mini olimpijade sporta, zdravlja i kulture, komisija će odabrati pet najboljih rezultata i formirati tim koji će opštinu Lazarevac predstavljati u Vrnjačkoj Banji od 29. septembra do 3. oktobra. Na toj tradicionalnoj manifestaciji učestvovaće penzioneri iz gotovo cele zemlje.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA