LajkovacVesti

Održana 77. sednica veća opštine Lajkovac

Tokom 77. sednice veća opštine Lajkovac razmatrano je 6 tačaka dnevnog reda. Među najznačajnijim odlukama je i odluka o novoj sistematizaciji u JP “Gradska čistoća“ Lajkovac kojom je formiran Sektor za upravljanje otpadom u okviru priprema za početak rada Regionalne deponije Kalenić. Odlukom veća formirana je Komisija za kapitalne investicije, koja će odlučivati o prioritetnim projektima.

Odbornici veća opštine Lajkovac razmatrali su 6 tačaka dnevnog reda tokom 77. sednice. Kao deo priprema za predstojeću skupštinsku sednicu razmatran je izveštaj o radu zajedničkog pravobranilaštva grada Valjeva i opština : Lajkovac, Ljig Mionica i Osečina za 2017. godinu, izveštaj je podneo pravobranilac Darko Kostić. Veću je podneto tri zahteva za nadoknadu nematerijalne štete.

Među najznačajnijim usvojena je odluka o sistematizaciji JP ‘’Gradska čistoća’’ Lajkovac i formiran novi Sektor za upravljanje otpadom, kome će pripasti: čistoća i zelenilo. Odluka je doneta u skladu sa projektom regionalne deponije ‘’Kalenić’’, čija izgradnja je u okviru državnih prioriteta.

Nenad Džajević
Nenad Džajević

Od posebnog značaja je i obrazovanje komisije za kapitalne investicije, čiji je zadatak selekcija kapitalnih projekata po prioritetima.

Tokom sednice razmatran je i predlog Stručne komisije za odobravanje programa u oblasti sporta na teritoriji opštine Lajkovac, kao i razmatranje predloga Stručne komisije za odobravanje programa i završnog izveštaja ‘’Otvorena zabavna škola fudbala Lajkovac za 2018. godinu“.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA