BeogradLazarevacVesti

Održana druga Mini olimpijada sporta, zdravlja i kulture

U organizaciji Pokreta trećeg doba Lazarevca u staroj hali SRC Kolubara održana je druga po redu Mini olimpijada sporta, zdravlja i kulture. U organizaciji olimpijade za stare učestvovali su i članovi Udruženja penzionera opštine Lazarevac, Udruženja invalida rada i Aktiv žena Lazarevca. Naši najstariji sugrađani takmičili su se u nekoliko disciplina: brzom hodanju, pikadu, košarci i fudbalu. Podršku ovom sportskom druženju za starije pružila je GO Lazarevac i Dom zdravlja „Dr Đorđe Kovačević“, koji je organizovao i preventivne preglede.

Mini olimpijada

Nakon dve godine pauze, zbog pandemije koronavirusa, lazarevački penzioneri ponovo su se nadmetali u nekoliko disciplina u okviru manifestacije Mini olimpijade koja je je u organizaciji Pokreta trećeg doba Lazarevca održana u staroj hali SRC Kolubara. Zvonko Mladenović, predsednik Pokreta trećeg doba Lazarevca rekao je ovom prilikom da je olimpijada organizovana i duhu načela i propozicija takmičenja koje organizuje Pokret trećeg doba Srbije.

Mini olimpijada za stare

Podršku lazarevačkim penzionerima pružio je i Vladimir Jestratijević  predsednik Pokreta trećeg doba Beograda koji je ovom prilikom napomenuo da je ovo opštinsko takmičenje uvertira za gradsku olimpijadu koja treba da se održi 6. septembra na Adi Ciganliji u Beogradu.

Mini olimpijada Lazarevac

Svoju podršku najstarijim sugrađanima pružio je i državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede Darko Božić, koji je ovom prilikom rekao da će Vlada Srbije i dalje raditi na tome da svojim penzionerima omogući da uživaju u penzionerskim danima nakon 40 godina rada.

Darko Božić i Slobodan Petrović

Svoj štand na olimpijadi imao je i Dom zdravlja “Dr Đorđe Kovačević” i svima koji su to želeli davali su savete i menili pritisak i nivo šećera u krvi. Mi smo uvek tu za naše najstarije sugrađane da pružimo podršku i u službi smo cele lokalne zajednice, kaže Suzana Stoisavljević, pr menadžer Doma zdravlja.

Suzana Stoisavljević

Pored nadmetanja u disciplinama, lazarevački penzioneri pre svega su se družili i dobro zabavili. Cilj ove manifestcije je da okupi što veći broj građana starosne dobi preko 65 godina kako bi se promovisao zdrav i kvalitetniji život ljudi te dobi. Pokret trećeg doba Lazarevca uručio je i zahvalnice Domu zdravlja, SRC Kolubara i našoj medijskom kući.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA