Održana izborna skupština Organizacije rezervnih vojnih starešina opštine Lazarevac

U sali Biblioteke „Dimitrije Tucović“ Lazarevac održana je redovna godišnja skupština Organizacije rezervnih vojnih starešina opštine Lazarevac.

Redovna skupština rezervisti

Ovo je bila izborna skupština, a pored izbora organa upravljanja, na Skupštini je podnet Izveštaj o radu Organizacije, Izveštaj Nadzornog odbora a usvojen je i Plan rada za tekuću godinu. Organizacija rezervnih vojnih starešina osnovana je krajem 2015. godine i ovo je bila druga izborna skupština ove organizacije. Po statutu Organizacije, svake četvrte godine se održavaju izbori i bira rukovodstvo. U skladu sa svojim mogućnostima, Organizacija je imala značajan broj aktivnosti, rekao je za Gem predsednik Branislav Anočić. On je istakao da je ovom prilikom člansku kartu dobilo dvoje mladih ljudi i naglasio da očekuje da Organizacija rezervnih vojnih starešina bude organizacija mladih koji osećaju bezbednost države kao jednu od svojih osnovnih funkcija.

Branislav Anočić
Branislav Anočić

Kada su u pitanju planovi Organizacije rezervnih vojnih starešina za ovu godinu, Anočić ističe da je to pre svega učešće u brojnim manifestacijama u organizaciji opštine Lazarevac. U planu je organizovanje taktičko tehničkog zbora na Vidovdan, Dan opštine Lazarevac.

skupština rezervnih vojnih starešina

U planu je i da se tokom ove godine, ukoliko to finansijska situacija dozvoli, organizuju dva informativna putovanja, rekao nam je Branislav Anočić. Organizacija rezervnih vojnih starešina opštine Lazarevac trenutno broji oko 50 aktivnih članova.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA