BeogradKulturaLazarevacVesti

U Modernoj galeriji otvorena izložba „Šest godina u Tokiju“ Lazarevčanina Milenka Stevanovića

Otvaranjem izložbe „Šest godina u Tokiju“ Lazarevčanina Milenka Stevanovića, počela je ovogodišnja izlagačka sezona u Modernoj galeriji Centra za kulturu Lazarevac.

Posetioci Moderne galerije

Postavka ove izložbe predstavlja seriju radova sa temom tokijskog pejzaža i scena iz svakodnevnog života koja je nastala u periodu između 2013. i 2019. godine, kao rezultat istraživačkog rada tokom umetnikovog studijskog boravka u Japanu.

Milenko Stevanović
Milenko Stevanović

Lazarevački umetnik se izložbom “Šest godina u Tokiju” drugi put predstavlja svojim sugrađanima. Ovo mu je ukupno četvrta samostalna izložba, a svoje radove prezentovao je više puta na grupnim izložbama u zemlji i inostranstvu. Za izložbu je vladalo veliko interesovanje a Milenko se svima zahvalio na velikoj podršci. On je rekao da mu je boravak u Japanu prijao i dodao da su njegove izložbe u ovoj dalekoj zemlji bile uspešne.

Slika Milenka Stevanovića

Izložba „Šest godina u Tokiju“ je ciklus crteža i grafika koji prate umetnikov period rada i boravka u Tokiju. U pitanju je Milenkova impresija o životu u Tokiju i Japanu, i umetnosti ove zemlje, rekla je na otvaranju kustos Moderne galerije Dara Stanojević.

Dara Stanojević
Dara Stanojević

Milenko Stevanović je rođen u Beogradu 1983. godine. Diplomirao je na Fakultetu primenjenih umetnosti, odsek primenjena grafika. Master studije je završio na Univerzitetu umetnosti u Tokiju na odseku uljano slikarstvo, kao stipendista Vlade Japana. Član je slikarske sekcije ULUS-a.

Šest godina u Japanu slika

Izložba će trajati do 27. februara.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA