Održana promocija nove knjige Danijele Kvas

„Ako je neko najbolji recitator od vas, samo za vas recitanka Danijele Kvas“ naziv je zbirke pesama autora Danijele Kvas koja je prezentovana čitalačkoj publici u lazarevačkoj biblioteci „Dimitrije Tucović. Ovo je druga knjiga Danijele Kvas. O knjizi su govorili Tode Nikoletić, glumci PULS teatra i autorka. Specijalni gost Branimir Rosić odsvirao je i otpevao pesmu koja je bila poklon autorki i publici.

Zbirka pesama „Ako je neko najbolji recitator od vas, samo za vas recitanka Danijele Kvas“ prezentovana je čitalačkoj publici u lazarevačkoj biblioteci „Dimitrije Tucović“. Ovo je druga knjiga profesorke srpskog jezika i književnosti Danijele Kvas, i o njoj su govorili Tode Nikoletić, glumci PULS teatra i autorka. Specijalni gost Branimir Rosić odsvirao je i otpevao pesmu koja je bila poklon našoj Lazarevčanki Danijeli Kvas. Prema njenim rečima veliko joj je zadovoljstvo što je promocija njene knjige organizovano baš u njenom rodnom gradu pred brojnom publikom na platou ispred lazarevačke biblioteke.

Danijela Kvas, autorka
Danijela Kvas, autorka

Ilustraciju je radila Jefimija Kocić, akademska slikarka i profesor na fakultetu. Njen cilj bio je da i ova knjiga kao i prethodna bude zanimljiva deci. U knjizi se nalaze pesme koje su pobeđivale na republičkim smotrama širom Srbije, izjavila je autorka Danijela Kvas.

Danijela nam je otkrila da ima mnogo planova među kojima je pisanje proze za decu. Priče koje su se događale u našem kraju biće tema njenih narednih pesama.

Tode Nikoletić, jedan od najpoznatijih stvaraoca za najmlađe bio je specijalan gost Danijele Kvas. Za televiziju Gem izjavio je da je veoma važno baštiniti zavičajne pisce, i da se u svakom zavičaju krije posebnost koja pleni lepotom i senzibilitetom. Po pesmi „Prva ljubav“ nagoveštava se da je ovo dobra i korisna knjiga za decu, dodao je Nikoletić.

Danijela Kvas rođena je u Lazarevcu. Završila je Filozofski fakultet u Novom Sadu. Radi kao profesor srpskog jezika i piše za decu i odrasle. Njene pesme pobeđuju na takmičenjima malih i velikih recitatora. Izdala je do sada dve knjige, „Čitanka za recitatore“, i „Ako je neko najbolji recitator od vas, samo za vas recitanka Danijele Kvas“.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA