BeogradLazarevacVesti

Oko 80 odsto radnika EPS-a dalo podršku listi Milana Đorđevića i Miodraga Rankovića

Na izbore sindikata radnika “Elektroprivrede Srbije“ u RB Kolubara izašlo je 11 539 birača a za listu čiji su nosioci Milan Đorđević i Miodrag Ranković glasalo je 81,9 posto od broja upisanih u birački spisak.  Na nivou celog EPS-a glasalo je ukupno 77, 2 posto zaposlenih.

Nosioci liste su zahvalili svojim kolegama koji su ima ukazali poverenje i čast, i istakli da neće izneveriti poverenje radnika koje je i ovog puta verifikovano na izborima.

Biračka mesta za izbor sinidikata radnika “Elektroprivrede Srbije“ zatvorena  su tačno u dvadeset časova. Rezultate izbora u prostorijama sindikata pročitao je Mile Jeremić predsednik izborne komisije.

Mile Jeremić
Mile Jeremić

U birački spisak Sindikalne organizacija EPS Kolubara upisano je 14 082 birača. Na izbore je izašlo 11 539 a za je glasalo 11 455. Bilo je 84 nevažeća listića, tako da je 81, 9 odsto njih glasalo ua jedinstvce sindikalnu listu EPS Kolubara – rekao je Jeremić.

Rezultati su proslavljeni otvaranjem boce šampanjca, što je već u ovom sindikatu postalo tradicija, s obzirom na višedecenijsku podršku članstav i zaposlenih. Predsednik sindikata Kolubara Miodrag Ranković zahvalio se članovima i kolegama na ogromnoj podršci.

Miodrag Ranković
Miodrag Ranković

Iskreno da kažem nismo očekivali ovakve rezultate. Hvala našim radnicima što su glasali. Ovo je bio referednum za i protiv. Mnogo teže nego klasično glasanje. Velika zahvalnost našim radnicima jer za ove glasove moramo da im se odužimo našim radom, kao i do sada – rekao je Ranković.

Pored uspeha u matičnoj firmi RB “Kolubara“ ova lista je dobila ogromnu podršku na nivou celog EPS-a, predsednik sindikata Milan Đorđević je i u momentima slavlja ukazao na značajne zadatke koji očekuju ovaj sindikat.

Ovo je „vetar u leđa“  za nas i velika podrška u predstojećim pregvorima za potpisivanje kolektivnih ugovora i mnogih stavki koje se tiču prava radnika. Mi  smo navikli da radimo a radnici su nam pružili pruiliku da radimo ono što najbolje umemo – da se bnorimo za njihova prava, kaže Đorđević.

Na ovim izborima Sindikat radnika EPS-a  izašao je jedinstveno, sa formiranom jedinstvenom listom, čiji su nosioci Milan Đorđević predsednik sindikata EPS-a i Miodrag Ranković predsednik sindikalne organizacije Kolubara, bezrezevna podrška zaposlenih za njih je i obaveza da ostanu dosledni u borbi za interese zaposlenih u procesima potpisivanja kolektivnog ugovora, sistematizacije i reorganizacije ovog srpskog energetskog giganta.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA