Opština izdvojila novac za uređenje najstarije škole u Lazarevcu

Opština Lazarevac preko Saveta za obrazovanje izdvojila je iz budžeta novac za rekonstrukciju objekta najstarije lazarevačke osnovne škole “Vojislav Voka Savić”. Radovi se privode kraju i 2. septembra sve će biti spremno za novi školsku godinu, rekao je prilikom obilaska predsednik opštine Bojan Sinđelić. Tokom zimskog perioda počeće i radovi na proširenju objekta ali i izgradnja balon sale. Obilasku radova prisustvovali su i zamenik predsednika Miloje Živanović i državni sekretar Bojan Stević.

Pored novina koje ih očekuju u ovoj školskoj godini, učenici “Vokine škole” sešće u uređene učionice i boraviti u prostoru koji je rekonstruisan. Godinama se u ovaj školski objekat nije ulagalo a kako bi osnovci i njhovi nastavnici imali adekvatne uslove za rad, opština je ove godine izdvojila novac za uređenje enterijera.

Najstarija škola na teritoriji opštine Lazarevac biće uređena i spolja a preko Kancelarije za javna ulganja biće obezbeđena sredstva za dogradnju objekta, novih šest učionica i mokrih čvorova.

U novoj školskoj godini, kako je najavljeno, očekuje se početak radova na izgradnji balon sale, pa će učenici imati i adekvatan prostor koji će koristiti za treninge i ostale sportske aktivnosti.

Državni sekretar Bojan Stević rekao je da je zadovoljan radovima koji su u kratkom periodu odrađeni kako bi učenici mogli da od 2. septembra u sređenom prostoru započnu novu školsku godinu. On je ovom prilikom rekao da će Grad Beograd finansirati izgradnju balon sale, koja će uskoro početi da se gradi.

Raspust su obeležili brojni radovi na investicionom održavanju objekata. Direktor škole Nenad Živanović kaže da se samo nedeljom nije radilo i da je potrebna kompletna sanacija na ovom objektu. Očekuje da se realizuje sve ono što su čelnici opštine obećali i ističe da je trenutno najveći problem u ovoj školi nedovoljno prostora.

U objektu škole zamenjeno je grejanje, okrečeni hodnici i učionice, hidroizolacija ravnog dela krova, zamenjen mobilijar i drugo.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA