Večeras izložba Milana Konjovića u Modernoj galeriji

U Modernoj galeriji Centra za kulturu Lazarevac u četvrtak 29. avgusta biće otvorena gostujuća izložba slika Milana Konjovića, u saradnji sa Galerijom „Milan Konjović“ iz Sombora, autora Nebojše Vasića, kustosa te galerije. Izložba se realizuje u okviru manifestacije „Lepini dani“, posvećene godišnjici rođenja legatorke Moderne galerije Leposave Lepe Perović.

Na izložbi će biti prikazan odabir od 35 umetničkih dela, koji hronološki čine umetničko stvaralaštvo Milana Konjovića kroz sedam razvojnih faza od 1913. do 1990. godine. Ova dragocena izložba organizuje se u sklopu tradicionalne manifestacije „Lepini dani“ koja je posvećenja godišnjici rođenja legatorke Moderne galerije Leposave Lepe Perović.

U sklopu ovogodišnje manifestacije „Lepini dani“, Moderna galerija je pripremila bogat program. Pored ove izložbe, koja će biti propraćena javnim vođenjima kroz samu postavku, pripremljene su i radionice za decu predškolskog i školskog uzrasta.

Izložba slika Milana Konjovića svečano će biti otvorena u četvrtak 29. avgusta a svi posetioci Moderne galerije će moći da je pogledaju do 16. septembra.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA