LajkovacVesti

U toku izgradnja pešačko biciklističke staze u Rubibrezi

Na deonici puta Lajkovac – Valjevo u naseljenom mestu Rubibreza u toku je izgradnja pešačko biciklističke – staze sa zaštitnom ogradom. Staza se gradi između kolovoza i pruge a cilj ovog projekta je povećanje bezbednosti pešaka posebno učenika lajkovačke osnovne škole.

U cilju povećanja bezbednosti svih učesnika u saobraćaju tokom prošle godine počela je izgradnja pešačko – biciklističke staze od Lajkovca do Rubibreze. Trenutno se radi nova deonica od 350 metara, takođe sa zaštitnom ogradom. Planirano je da se do kraja godine uradi preostalih 400 metara, koliko preostaje da bi Rubibreza bila spojena sa Pepeljevačkom rampom. Novac za završetak ovog projekta biće obezbeđen preko Saveta za bezbednost saobraćaja.

Andrija-Živković

U toku 2017. godine uradili smo skoro kilometar pešačke staze sa zaštitnom ogradom u naseljenom mestu Rubibreza. Evo, već ove godine u ovim prvim radnim mesecima nastavili smo izgradnju pešačke staze i za bicikliste i za pešake u dužini od 350 metara, takođe sa zaštitnom ogradom. U drugoj polovini godine, od kazni za saobraćajne prekršaje uradićemo i ostali deo od 400 metara, koliko nam nedostaje da Rubibrezu spojimo sa Lajkovcem – istakao je predsednik opštine Andrija Živković.

U okviru ovog projekta planirana je i rekonstrukcija postojeće pešačko-biciklističke staze koja je devastirana u prethodnom periodu.  Takođe u toku je i rekonstrukcija regionalnog puta od Slovca do Lajkovca, veoma značajna imajući u vidu u kakvom je stanju bila ta deonica.

staza-biciklistička

Nakon rekonstrukcije ova saobraćajnica će biti modernizovana pre svega sa aspekta povećanja bezbednosti u saobraćaju. Tokom radova vrši se naizmenično propuštanje saobraćaja pa je neophodan dodatan oprez svih učesnika.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA