BeogradLazarevacObrazovanjeVesti

Osmaci od sutra popunjavaju listu želja

Popunjavanje liste želja je veoma važan korak u sklopu celog procesa male mature i treba mu pristupiti sa puno pažnje. Rangiranje za upis vrši se na osnovu postignutog uspeha u šestom, sedmom i osmom razredu, uspeha na završnom ispitu i uspehu na takmičenjima. Iz 6. 7. i 8. razreda učenici mogu da ponesu 60 bodova, a na maloj maturi maksimum 40, što znači ukupno najviše 100 bodova.

Popunjavanje liste želja obavlja se elektronskim putem i neposredno, dolaskom u školu, tokom cele srede (26. jun) od 8 pa do četvrtka (27. jun) do 15 časova. Onlajn lista želja se popunjava na portalu Moja srednja škola. U petak, 28. juna učenici će elektronski i u školama moći da provere tačnost liste želja, a prijem prigovora i unošenje ispravki biće omogućeno istog dana do 15 sati. Dan kasnije, 29. juna, biće objavljena konačna lista želja. Ministarstvo prosvete navelo je blizanci koji žele da idu u istu školu ili na isti smer gimnazije, treba da se evidentiraju u matičnoj osnovnoj školi, kao i da se uslov da imaju identičnu ispunjenost uslova.

Roditelji će 2. jula od 8 časova na ovom portalu imati uvid u listu raspoređenih učenika po obrazovnim profilima i smerovima u srednjim školama, što je ranije u odnosu na prethodnu godinu.

Učenici i polaznici koji nisu bili u mogućnosti iz opravdanih razloga da pristupe završnom ispitu u junskom roku moći će to da urade od 14. do 16. avgusta.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA