Osnovan Pokret “Treće doba” Lazarevac

U velikoj sali Gradske opštine Lazarevac održana je osnivačka skupština Pokreta Treće doba Lazarevac. Osnivači Pokreta su Udruženje penzionera, Udruženje ivalida i Aktiv žena. Za predsednika Trećeg doba u Lazarevcu izabran je Zvonko Mladenović a među prvim aktivnostima novoosnovanog pokreta biće pokretanje peticije za izgradnju Doma za stara lica na teritoriji opštine Lazarevac.

Na početku osnivačke skupštine članovi su upoznati sa razlozima osnivanja Pokreta a potom je održana radna skupština na kojoj su izabrani članovi Predsedništva, Nadzornog odbora i predsednik i potpredsednik Izvršnog odbora. Novoosnovani Pokret Trećeg doba Lazarevca imaće punu podršku lokalne samouprave, istakao je u obraćanju predsednik Gradske opštine Bojan Sinđelić. On je sa govornice poručio da će se zajedno sa saradnicima truditi da najstarijim sugrađanima život učini boljim i kvalitetnijim.

Bojan Sinđelić, predsednik GO Lazarevac
Bojan Sinđelić, predsednik GO Lazarevac

Među gostima Trećeg doba bio je državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede Darko Božić. On je Pokretu poželeo mnogo uspeha u budućem radu.

Darko Božić

Za predsednika Trećeg doba izabran je Zvonko Mladenović dok će funkciju potpredsednika obavljati Rade Petrović. Mladenović kaže da će ciljevi Pokreta biti briga o najstarijim sugrađanima, organizovanje Olimpijade starih lica a među prvim aktivnostima biće i pokretanje peticije za izgradnju Doma za star lica na teritoriji opštine Lazarevac.

Među ciljevima Pokreta Treće doba je i mobilizacija starih lica preko 65 godina oko vrednosti i ideja koje se aktivno suočavaju sa svim izazovima i problemima koje starost donosi. U pokret, pored fizičkih lica, mogu da se uključe i udruženja koja svojim aktivnostima obuhvataju određenu problematiku uslova života starih lica.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *