Osnovcima iz škole ”Mihailo Mladenović Selja” rekonstruisana sportska hala

Osnovce u Dudovici u novoj školskoj godini sačekaće rekonstruisana sportska hala u osnovnoj školi ”Mihailo Mladenović Selja”. Postavljanjem novog krova i novim podovima sanirana su najznačajnija oštećenja a GO Lazarevac će nabavkom neophodne opreme nastaviti da ulaže u školski sport u Dudovici. Tim povodom ovu osnovnu školu obišli su predsednik GO Lazarevac Bojan Sinđelić sa saradnicima i  državni sekretar Bojan Stević. Sinđelić je naglasio da su tokom letnjeg raspusta realizovani radovi na investicionom održavanju u 13 školskih objekata.

U novoj školskoj godini 13 školskih objekata sačekaće mališane u novom ruhu, među kojima je i OŠ ”Mihailo Mladenović Selja” u Dudovici. Obišavši školu u Dudovici predsednik GO Bojan Sinđelić je istakao da su svi radovi izvedeni prema prioritetu i u dogovoru sa direktorima obrazovnih ustanova.

Bojan Sinđelić, predsednik GO Lazarevac
Bojan Sinđelić, predsednik GO Lazarevac

Najveće investicije tokom ove školske godine su završetak radova u sportskoj sali u Rudovcima i početak izgradnje balon sale pri OŠ ”Vojislav Voka Savić”.

Pored sportskih uspeha osnovaca iz Dudovice, sala je bila mesto i održavanje brojnih priredbi, festivala i sajmova knjiga i školskog pribora, a njen novi izgled podstrek je više za učenike i njihove nastavnike da nastave sa svojim vannastavnim i kreativnim aktivnostima.

Školska zgrada u Dudovici je podignuta 1968. godine. Nastava se izvodi i u izdvojenim odeljenjima četvororazrednih škola u Brajkovcu, Čibutkovici i Županjcu. Škola i okolni prostor danas predstavljaju centar društvenog života mladih i dece. Poznata je po cveću zasađenom u školskom dvorištu i parku u kojem dominiraju borovi i za čiji izgled i održavanje škola dobija nagrade i priznanja. Dvorište krase drvene skulpture, a holove škole umetničke slike dela mnogih umetnika učesnika likovne kolonije koja je dve decenije održavana u ovoj školi.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA