BeogradLazarevacVesti

Otvorena Kancelarija za poljoprivredu u Lazarevcu

GO Lazarevac otvorila je Kancelariju za poljoprivredu čiji osnovni cilj je pružanje pomoći poljoprivrednim proizvođačima sa teritorije opštine da prikupe dokumentaciju za konkurse za podsticajna sredstva. Otvaranju Kancelarije za poljoprivredu prisustvovao je predsednik GO Bojan Sinđelić sa saradnicima i Milinko Veličković, gradski sekretar za privredu.

Velika zainteresovanost poljoprivrednih proizvođača za subvencije rezultirala je otvaranjem Kancelarije za poljoprivredu, koja će u narednom periodu, dok traju konkursi, pružati savetodavnu pomoć pri pikupljanju dokumentacije. Ovo je dokaz da smo u poslednjih godinu dana radili mnogo na razvoju poljoprivrede u GO Lazarevac, kaže predsednik Bojan Sinđelić.

Otvorena Kancelarija za poljoprivredu u Lazarevcu

Svi poljoprivrednici sa teritorije GO Lazarevca moći će da se informišu, razgovaraju sa poljoprivrednim inženjerima i time dobiju sve smernice kako najlakše i najbrže mogu da ostvare podsticaje koje daje grad, republika i GO Lazarevac – dodao je Sinđelić.

Opština Lazarevac prepoznala je potrebu da ulaže i razvija poljoprivredu na svojoj teritoriji a namenskim subvencijama Grad Beograd uspeo je da podstakne još veći broj proizvođača da se posvete ovoj grani privrede, kaže Milinko Veličković, gradski sekretar za privredu. Grad Beograd ove godine izdvojio je 180 miliona za subvencije u poljoprivredi, kaže Veličković.

Milinko Veličković
Milinko Veličković

2016. godine smo imali 40 miliona opredeljenih iz gradske kase, 2017. godine smo imali 120 miliona da bi ove godine opredelili za subvenciju za poljoprivredu 180 miliona dinara. Ove godine delimo priključne mašine, prošle godine smo delili traktore. Iz oblasti stočarstva, prošle godine smo imali umatičene junice a ove godine smo proširili na umatičene koze i ovde. – naglasio je Veličković.

GO Lazarevac je servis građana a ova Kancelarija omogućiće našim poljoprivrednim proizvođačima da lakše apliciraju na sva četiri nivoa podsticaja. Poljoprivredni inženjeri svim radnim danima biće na raspolaganju lazarevačkim poljoprivrednicima, koji će uz njihovu pomoć moći da apliciranja za konkurse, ali potraže i pomoć u oblasti projektovanja, kaže Nenad Bačanac, član Veća zadužen za poljoprivredu.

Otvorena Kancelarija za poljoprivredu u Lazarevcu

Ovo simbolizuje veliku rešenost i veliki napredak poljoprivrede u GO Lazarevac, što je i bilo jedno od obećanja ovog saziva kada je došao na funkciju – dodao je Bačanac.

Kancelarija se nalazi na drugom spratu zgrade PIO fonda a svim poljoprivrednim poizvođačima na raspolaganju su inženjeri poljoprivrede koji će svakog radnog dana u periodu od 08 do 14 časova pružati savetodavnu pomoć. Kontak telefon kancelarije je 011/812 6991.

image_pdfKreiraj PDF dokument

One thought on “Otvorena Kancelarija za poljoprivredu u Lazarevcu

  • Molim Vas da mi odgovorite na pitanje, koliko kosta baliranje sena za 1 hektar! Postovanje i hvala !

    Reply

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA