BeogradLazarevacVesti

Panik tasteri na raspolaganju svim Lazarevčanima

U cilju povećanja bezbednosti svih građana opštine Lazarevac, početkom godine na skoro 10 lokacija u gradu ali i na seoskom području, postavljene su kamere za video nadzor i panik tasteri. Njihov primarni zadatak je povećanje bezbednosti. Po rečima Aleksandra Bulatović, člana Veća zaduženog za bezbednost u saobraćaju, na još nekoliko lokacija u gradu biće montirane ove kamere koje su direktno povezane sa Policijkom upravom u Lazarevcu.

Kamere

Na 10 lokacija u strogom centru grada rade kamere za video nadzor koje su povezane sa kontrolnim centrom u lazarevačkoj Policijskoj stanici, kao i pet mesta na kojima su postavljeni stubovi sa tzv. „panik tasterima“ sa kojih građani mogu da alarmiraju i obaveste policiju ukoliko za to imaju potrebe. Taj sistem funkcioniše od Nove Godine a po rečima Aleksandra Bulatovića, kamere će se postaviti na još nekoliko lokacija u gradu u cilju povećanje bezbednosti građana.

Panik-tasteri

Opština je u cilju smanjenja broja poginulih učesnika u saboraćaju na teritoriji grada organozovala u toku prošle godine mnogobrojne akcije u cilju edukacije učesnika u saobraćaju a posebno najmlađih sugrađana. U tu svrhu opština je roditeljima delila autosedišta a po rečima Bulatovića, Lazarevac je opština koja je po procentima prva u Beogradu po broju korisnika autosedišta.

I ove godine biće raspisan Javni poziv za dodelu autosedišta ali će motociklisti dobiti kacige, rekao je Bulatović.

Po rečima Aleksandra Bulatovića biće rešen višegodišnji problem građana opštine Lazarevac i svih vozača koji sa Ibarske magistrale dolaze u naš grad, izgradnjom kružnog toka kod jezera Očaga.

Akcije koje Savet za bezbednost u saobraćaju organizuje u cilju edukacije sugrađana o povećanju bezbednosti na putevima, biće nastavljenje i tokom ove godine, rekao je Bulatović.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA