Pijava za plaćanje godišnjeg poreza na platu za građane koji su zaradili više od dva miliona dinara

Građani koji su u prošloj godini zaradili više od dva miliona dinara obavezni su da do 17. maja podnesu prijavu za plaćanje godišnjeg poreza na dohodak.

Fizička lica čiji ukupan neto dohodak u 2020. godini premašuje iznos od 2.987.424 dinara obavezni su da do 17. maja podnesu prijavu za plaćanje godišnjeg poreza na dohodak. Svi koji su zaradili više od ovog iznosa moraju filijalama svojih opština da podnesu prijavu u kojoj treba da navedu ukupan neto dohodak u 2020. godini. U poreskoj prijavi se iskazuje ukupan neto dohodak ostvaren u 2020. godini i neoporeziv iznos, a razliku čini dohodak za oporezivanje.

U dohodak, pored plate ulaze i primanja koja se dobijaju kao nadoknada za članstva u nadzornim i upravnim odborima, ali i ona koja se ostvaruju od zarada u sportu i izdavanja nekretnina ili zakupa pokretnih stvari.

Predviđeno je da se poreska prijava za godišnji porez na dohodak građana podnosi ili u elektronskom (portal Poreske uprave E-Porezi) ili u papirnom obliku (u filijali Poreske uprave).

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA