BeogradLazarevacVesti

U Biblioteci „Dimitrije Tucović“ održano predavanje „Proizvodnja polena“

U organizaciji Udruženja pčelara „Budućnost“ Lazarevac, u Biblioteci „Dimitrije Tucović“ održano je predavanje „Proizvodnja polena“.

Pčelari u biblioteci

Predavač je bio pčelar Dejan Milošević. Pčelari su do sada u svom prethodnom radu bili najviše bazirani na proizvodnji meda, ali je tržište počelo da bude prezasićeno ovim proizvodom, pa je proizvodnja polena i matične mleči sve više zastupljena, rekao je za Gem pčelar Dejan Milošević. On je pčelare na predavanju upoznao sa svojom proizvodnjom i podelio iskustva u dosadašnjem radu.

Dejan Milošević
Dejan Milošević

Proizvodnja polena dobija se na dva načina. U pitanju su spoljni i unutrašnji sakupljači. Spoljni sakupljači su, i pored toga što su skuplji, znatno pouzdaniji, pojasnio je Milošević.

Do pre samo pet godina polen je bio i do nekoliko puta skuplji od samog meda, međutim sada se situacija promenjena usled zasićenja tržišta, rekao je Milošević i podsetio da su naši glavni kupci Bosna i Hercegovina, Bugarska i Severna Makedonija.

Pčelari Budućnost

Ove godine imamo izuzetno blagu zimu. Kada je pčelarstvo u pitanju, ona ima svoje prednosti ali i mane, kaže nam Dejan Milošević.

Polen tema predavanja

Pčelarsko gazdinstvo Dejana Miloševića ima oko 500 pčelinjih društava i nalazi se u Drmnu. Porodica Milošević već sedam decenija je spona između pčela, pčelinjih proizvoda i potrošača.

image_pdfKreiraj PDF dokument

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: SADRŽAJ JE ZAŠTIĆEN AUTORSKIM PRAVIMA